diumenge, 11 de juliol del 2010

MONOGRÀFIC SOBRE L'AIGUA DE BOCA

Benvolguts lectors,

Ja fa dies que vam anunciar que fariem un article monogràfic sobre el tema del aigua de boca de Mediona. Com tots recordareu, el grup de CIU a Mediona ja fa temps que ve denunciant uns nivells de sulfats massa elevats, davant d'un Ajuntament que ha mostrat una passivitat i un cinisme alarmant, negant la evidència i ignorant els nostres requeriments.

Doncs be, un cop recopilada tota la documentació, hem decidit fer aquest article on no haureu de llegir les nostres afirmacions i acusacions, sinó que directament podreu llegir allò que diuen altres organismes absolutament aliens al grup de CIU. Esperem que aquest recull d'escrits serveixin perquè més d'un es posi vermell i altres se n'adonin d'una vegada per totes que quan nosaltres acusem no ho fem per gust ni per fer mal, sinó en interès del nostre municipi.

Per començar adjuntem un dels diversos registres d'entrada que el grup de CIU va fer arribar a l'Ajuntament:












Davant la passivitat de l'Ajuntament vem decidir denunciar a instancies superiors:
















Ens vem posar en contacte amb l'APS, responsable del control de l'Aigua, i fruit d'aquesta comunicació es van posar en contacte amb en Servand ( aquest és segurament el document més rellevant que adjuntem):



































Paral·lelament a totes aquestes denuncies, hem engegat una iniciativa que consisteix en adreçar-nos a la Generalitat mitjançant la conselleria corresponent per demanar l'acceleració de les obres de conexió del sistema Ter-Llobregat amb el sistema Carme-Capellades. Aquesta conexió que, en poques paraules el que farà és barrejar l'aigua dels dos sistemes, permetrà reduïr els nivells de sulfats a l'Aigua de boca de Mediona:























I com que som conscients que un grup polític municipal no té prou força per pressionar a la Generalitat, vam acudir al nostre partit perquè ens donessin un cop de ma. Així, el grup de CIU ha presentat una iniciativa parlamentària de mans del nostre diputat Joan Raventós al Parlament de Catalunya:













I per últim, Dimarts passat vem oferir una roda de premsa conjuntament amb el nostre diputat per donar a conèixer la noticia als mitjans de comunicació comarcals, amb la intenció que això serveixi per pressionar a la Generalitat:




































Esperem, com dèiem, que aquest article serveixi per demostrar quina mena de gorvern municipal tenim i les veritables intencions de la oposició a Mediona.

Convergència per Mediona

22 comentaris:

  1. D'aixo en diuen oposicio constructiva.

    ResponElimina
  2. Bon dia,
    Ara sí que feu la vostra feina.
    Molt bé!
    Fran

    ResponElimina
  3. Deu haver canviat el significat de paranoic en el diccionari del pscmediona , gracies servand per fer una revista amb els meus impostos on dius coses que despres no pots demostrar . Gràcies.

    ResponElimina
  4. Potser haurieu de llegir justament el que dui el paràgraf que no heu subratllat en groc...

    "Segons tot això, la gestora està fent el seguiment correcte del paràmetre SULFATS."

    El que entenc és que s'està fent una bona gestió des de l'ajuntament.

    I si hi ha problema de sulfats no és molt important potenciar la depuradora de Sant Pere?

    ResponElimina
  5. Sempre hi ha algú que li catorze voltes a les coses per fer-se-les venir be.

    En primer lloc la gestora no té res a veure amb l'Ajuntament ja que és la companyia subministradora d'aigua, i en segon lloc, que s'estigui fent un seguiment vol dir que s'estan prenent lectures periòdicament i no que s'hi estigui posant remei.

    I no cal comentar el tema depuradora el qual no té absolutament res a veure amb el tema. Està clar que no saps que per rebaixar els nivells de sulfats la única manera és barrejar-la amb aigua que no en tingui.

    Està molt be que tothom digui la seva, però almenys amb un mínim coneixement del tema si us plau.

    ResponElimina
  6. Una cosa es treure en clar, i és que l'aigua no està en la seva qualitat òptima.
    Crec que s'havia d'haver donat avís, almenys pels més petits.

    ResponElimina
  7. Ja veig que només poden opinar aqui els que us afalaguen i us llepen. El coneixement de causa només el teniu vosaltres i no us podem portar la contraria. Si la responsabilitat és de la gestora i la gestora fa un bon seguiment com podeu donar les culpes a l'Ajuntament?
    El tema de la depuradora no té res a veure amb la contaminació de l'aqüífer? Doncs molt bé, vosaltres teniu raó i l'ACA es dedica a llençar els diners de tothom com dieu al bloc...
    Vinga que s'acosten eleccions i cal espantar al personal.

    ResponElimina
  8. Potser caldrà aclarir algun dubte referent al tema de l'aigua:

    1. Aquí tenen cabuda, I TOTHOM HO SAP, tots els missatges. Tant els que ens tiren floretes com els que ens tiren pedres. I Sincerament, no creiem que sigui just afirmar el contrari... entre d'altres coses perquè sense anar més lluny l'anònim anterior ha pogut penjar dos missatges sense impediments.

    2. Cal diferenciar qui té les competències sobre la qualitat de l'aigua i, per tant, la responsabilitat d'exercir-ne un control de qui la subministra. Un exemple: el Carrefour té la responsabilitat de controlar el que ven, però el responsable final davant dels ciutadans és el Ministeri de Sanitat el qual ha de vetllar perquè aquest comerç compleixi totes les garanties sanitaries. Per tant, companyia d'aigua=Carrefour i Ajuntament=Ministeri.

    3. Els sulfats no són residus, són minerals i provenen del propi Aqüifer. Per tant, la sol·lució no és depurar l'Aigua perquè ja ho està. La sol·lució passa, com dèiem, per extreure l'aigua d'un altre pou amb nivells de sulfats inferiors o barrejar-la amb aigua provinent d'altres indrets.

    El tema de la depuradora, com algú deia anteriorment, no té res a veure. La depuradora es vol construïr per tractar l'aigua provinent del clavagueram de Sant Pere i les urbanitzacions... no per depurar l'aigua de boca provinent l'Aqüifer!!!!!!

    ResponElimina
  9. Com ens portin aigua del llobregat a Mediona, que tothom es prepari a comprar aigua, es dolenta peró dolenta, sera molt sana i el que vulguis pero el sabor es dolentisim. Quina llastima que tenin el que tenim d´aigua la solucio sigui portarla d´un altre lloc.

    ResponElimina
  10. Te a veure tot aixó amb que l'aigua sigui tan dura .... la quantitat de calç te a veure amb aixó ? Perdoneu si la pregunta es d'ignorant pero no hi entenc gaire , el que sí se es que tenim molta calç a les aixetes de casa , al rentaplats i la rentadora. A algú més li passa ?

    ResponElimina
  11. Pos l'aigua de casa meva no pasa el meu control de gust!!,Aixi que mal per mal prefereixo que l'aigua estigui en condicions optimes, i si!, jo tambe tinc greus problemes, de calç.El que no entenc com l'ajuntament saben que ha d'arribar l'aigua del ter llobregat ho ha denat abans, potser perque les dues administracions(ajuntament-Conselleria) estan governades per els mateixos i aixo seria quedar malament amb els amics de Brcelona.

    ResponElimina
  12. I EL REGIDOR DE LA FONT DEL BOSC?, Y FLAMANTE PESIDENTE DE LA FONT DEL BOSC?(OCUPA LOS DOS CARGOS), TENIA NOTICIA DE LOS INDICES ALTOS DE SULFATOS?, QUE TIENE QUE DECIR COMO PRESIDENTE DE ESTA ASOCIACION?, QUE TIENE QUE DECIR COMO REGIDOR?.POR QUE COMO DEFENSOR DE SUS VECINOS NO CREO QUE LE DEN UN PREMIO.Y COMO REGIDOR QUE CARGO OCUPA?.

    ResponElimina
  13. Gracies per defensar-nos, crec que l'ajuntament ha perdut el temps amb lo de Sant Elies. No se si el camp fotovoltaic es rentable.Lo de la reforma del pavello, no entenc que pasa amb la subvencio, ni per què acaba l'obra la brigada.Pero el que si que entenc es que el consistori no s'ha preucupat per els medionencs.Entenc que li ha interesat mes el "totxo" (POUM,SANT ELIES....) abans que la salut, i el benestar de tots nosaltres els medionencs.


    Molt ben fet!.

    ResponElimina
  14. Tampoc no s'havia fet res per que fins ara potser per que no hi havia una oposició a la que poguessim demanar que reclamés això ó allò.

    No cal viure amb tanta amargor el fet que tinguem govern i oposició quan hauriem d'estar contents, siguis del color que siguis sempre en treurem més si hi ha el que treballa i el que controla que treballin bé.

    Entenc que els que governen estiguin tant crispats .... si portes set anys a una feina i veus que potser perds privilegis i tampoc tens cap altre oficini ....i no ho dic per en servand que ell sí te un altre ofici, tots sabem qui pot fer un altre cosa i qui no sab fer res mes del que fa ara, i això es un problema, tenir gent a l'ajuntament que necessita d'aquesta feina desacredita els que ho fan per el poble en lloc de per un mateix.

    Merce.

    ResponElimina
  15. Como interesante , la verdad es que vuestro blog es muchisimo mas interesante, hace mucho los comentarios en este aspecto, pero claro es que el "otro" blog se autocuelga unos mensajes de autocomplaciencia que lo hacen un poco cansino.

    ResponElimina
  16. Visca aquesta oposicio que no es dedica a desacreditar, ni insultar, pero si que es dedica a intentar aportar solucions al dia a dia de mediona !!!.

    Can Xombo.

    ResponElimina
  17. A partir d'ara l'ajuntament ahuria de fer publica qualsevol analitica de l'aigua.D'aquesta manera sabriem directament quin es el seu estat.

    SALUT!!, I INDEPENDENCIA!!.

    ResponElimina
  18. Jo vaig ser en un ple on un dels regidors de ciu demanava aixó, no recordo quin dels dos, que fessin analitiques cada no se quants dies , no se quinze o deu .... i la noia aquesta rosa li deia que ho havia de fer la companyia, es van treure el mort de sobre.

    Cal anar als plens , a frança per exemple la gent té molta més consciencia i va als plens municipals, i sinó van els grans de casa i sinó els joves, per que ho fan entre setmana sempre , pero les families hi envien algú.

    ResponElimina
  19. A aquest anonim que ha dit:

    El tema de la depuradora no té res a veure amb la contaminació de l'aqüífer? Doncs molt bé, vosaltres teniu raó i l'ACA es dedica a llençar els diners de tothom com dieu al bloc...

    Avera si ens entenem, l'aigua crec que diuen que te un index alt de Sulfats, per al teu coneixement els sulfats ES UN MINERAL!!! que no te res a veure amb una posible contaminacio de l'aquifer.

    Entenc que el vols dir amb el teu desconeixement es que l'aigua de boca deu circular per unes canonades inexistents, fins a una depuradora (que no esta acabada), on es barreja amb les aigues negres de la Font del Bosc, Sant elies, Sant Pere Sacarrera, etc....i segons tu ha de retornar per les mateixes canonades brutes, fins arribar les cases.

    T'explico noi:

    Crec que CIU, va demanar que es perfori un nou pou lliure de sulfats, en no rebre resposta, s'han dirigit a Medi Ambient per que s'accelerin les obres de conexio amb TER-LLOBREGAT,obres que ja tenen previsio segons entec per el que diuen els Convergents.I que a hores d'ara aquesta conexio no esta feta.

    QUE HO HAS ENTES??

    ¿Cuáles son las causas de la presencia de sulfatos en el agua que consumimos?. Los sulfatos suelen ser sales solubles en agua, por lo que se distribuyen ampliamente en la naturaleza y pueden presentarse en las aguas naturales en un amplio intervalo de concentraciones.

    ResponElimina
  20. Doncs si ens arriba l'aigua del TER-LLOBREGAT, almenys guanyarem en qualitat sanitaria, i crec que no tindrem tans i tans problemes de calç, hem gasto una pasta amb sal, mes el que hem va costar el calcificador.

    APROBO COMPLETAMENT L'INICIATIVA VOSTRA, el que no entenc per que no ho ha demanat amb anterioritat l'ajuntament (els que governen), si coneixien el problema.

    ANEU EN EL CAMI CORRECTE!!.

    ANIM!.

    ResponElimina
  21. Hola buenas tardes,

    http://www.penedesdigital.cat/2010/07/14/aclariments-des-de-lajuntament-de-mediona-sobre-la-qualitat-de-laigua-de-boca-del-municipi/

    Este señor que es alcalde, se cree que, somos tontos.
    Ahora si que pone medidas , los de CIU son alarmistas, este tipo de politico, es la que el ciudadano tiene desafeccion.

    ResponElimina