dimarts, 24 de maig del 2011

UNA INTERESSANT INICIATIVA CIUTADANA

Benvolguts lectors,

Recentment uns veïns de Mediona han presentat una proposta a l'Ajuntament de Mediona que mereix tot el nostre recolzament i que subscribim fil per randa.

Aquí la teniu:

- Els sotasignats, ciutadans de Catalunya i veïns de Mediona, en qualitat de tals, a títol absolutament particular i expressament al marge de qualsevol legítima adscripció política

- Conscients que el respecte als Drets Humans és per sobre de les diferents opcions partidistes i que la seva defensa està implícita en totes i cadascuna de les alternatives democràtiques

- Preocupats davant la possibilitat que alguns continguts apareguts en les eleccions municipals d’aquest 22 de maig de 2011 apuntin a la utilització de la xenofòbia i el racisme com a eina política al nostre poble


SOLICITEM

a tots i cadascun dels grups amb representació al consistori que, en la primera sessió plenària de constitució del nou Ajuntament de Mediona facin una declaració pública i recollida en l’acta manifestant que:

1.1- Fidels als principis de la Declaració Universal dels Drets Humans, rebutgen qualsevol discriminació per raó de raça o procedència de les persones que avui som el poble de Mediona 

1.2.- Que, d’acord amb el punt anterior, es comprometen expressament a no utilitzar elements xenòfobs i racistes en la seva pràctica política, a no manipular políticament el fenomen de la immigració  i a denunciar públicament a qui pretengui fer-ho dins o fora d’aquest ajuntament

1.3.- Que, si el ple de la seva constitució ho considera convenient, el nou Ajuntament de Mediona traslladi aquesta iniciativa ciutadana a tots el altres ajuntaments de Catalunya que puguin enfrontar-se a problemes semblants 

DEMANEM també que traslladeu a totes les entitats i associacions ciutadanes de Mediona, dependents, o no d’aquest ajuntament (Pantinkillo, AECCM, ALM, AAVV, etc.), la proposta que, assumint el protagonisme que els correspon en els diferents àmbits de la vida col·lectiva al nostre poble:

2.1.- Encapçalin l’iniciativa de constituir un plataforma ciutadana unitària encarregada de treballar per que ningú pugui enfrontar la nostra comunitat amb arguments de raça o procedència a fi i efecte de treure’n rendiments polítics o personals

2.2.- Que aquesta plataforma comuna, compromesa amb la democràcia però manifestament desvinculada de qualsevol legítima opció partidista, vetlli des de la societat civil per que els diferents grups municipals acompleixin els seus compromisos contra el racisme i la xenofòbia. 


Creiem que es tracta d'una iniciativa que tots i cadascun dels nostres lectors recolzarà independentment del color polític que tinguin. Per això us convidem a que TOTS deixeu un comentari recolzant la proposta.

Grup Municipal de CDC Mediona

28 comentaris:

  1. Ho signarà L´Eduard de PXC?

    ResponElimina
  2. El que ell vol és cobrar el XEC

    ResponElimina
  3. http://politica.e-noticies.es/el-exsecretario-general-denuncia-que-hay-delincuentes-en-pxc-46027.html

    ResponElimina
  4. No os olvidéis que tuvieron 90 votos aproximadamente y son legales, con lo cual habrá que respetarlos. Sera muy interesante sus intervenciones en los plenos.

    ResponElimina
  5. Feu el favor de no utilitzar la paraula "xenòfob" per descriure a PXC. Estem farts!, la situació no té rés a veure amb el color de pell, religió ni procedència. Ja està bè de tanta delincuència per part d'inmigrants, i de que els ajuts socials i la poca feina que hi ha solament s'ho concedeixin a aquesta gent que, en la seva majoria, mai han cotitzat ni aportat res al país. Som molts els catalans que estem passant per calamitats i no rebem cap mena d'ajut i fins i tot ens rebutjen a les feines perque molts empresaris tenen alguna mena d'interès en contractar únicament inmigrants. La gent de classe mitjana-alta no podeu entendren's perque a vosaltres no us afecta aquest problema tan directament, vosaltres us podeu permetre de viure en bons barris i les vostres feines de moment no corren perill. Nosaltres els de classe obrera si sabem que és viure amb aquestes problemàtiques. Poseu-vos en les nostres pells!!!. Estem sent discriminats en la nostra pròpia terra!!!...això es indignant!!

    ResponElimina
  6. Quanta desinformació, manipulació, demagògia no et creus res del escrit, que has penjat.
    Si li donen la feina a l'estranger o emigrant és que el salari que cobra, és menys del que vol cobrar el nacional.
    Totes les altres ajudes que dius, si la persona sigui d'on sigui, té els requisits l'hi donen.
    PxC és un partit xenofogo, tant sí com no. Així es demostra amb les denúncies, i escrits en mitjans.
    Referent al Eduard Farre, tu saps igual que tots els de Mediona, qui és i les contradiccions que té.
    Si no ho saps en PxC té un familiar de 2n grau això és el que té.
    Delincuència per par del d´inmigrants,no fagis riere.
    I per acabar al segle XXI fes-t'ho mirar el tipus de pensament, cap a les persones que són igual que tu, però que tenen una altra nacionalitat.

    ResponElimina
  7. Somos tontos o que?
    Si tenemos tanta inmigración es porque desde hace mas de 14 años, se les ha dejado entrar en cualquuier condición y controlando lo mínimo.
    A los grandes capitales siempre les ha interesado la inmigración, que es mano de obra barata.
    Quien financia a los partidos? los grande capitales empresariales y bancarios.

    La inmigración les convenia, a ellos.
    En Alemania y resto de Europa, ya desde los 70, no habia un solo inmigrante español que les fuera a trabajar sin cotrato.
    Que pasa? No Se puede controlar la inmigración?
    No se ha querido que es distinto y otra os digo... si hubieramos hecho como los marroquis que andan en el Ministerio de Trabajo denunciando a los Rumanos porque les quitan el curro en los campos, nos hubieramos mobilizado y exigido a los politcos un control real, ahora no estariamos así.
    Tenemos lo que nos merecemos y otra, nos los meten en el pais y ahora los utilizan para seguir diviendo a la clase trabajadora.

    Quien cae en ese juego solo demuestra falta de entendimiento de los mobimientos politicos y economicos.

    ResponElimina
  8. L’anònim que demana que deixin de tractar de “xenòfoba”a PxC sembla que no sap o no vol llegir: l’escrit no acusa d’això a ningú, ben al contrari. El que demana és que els diferents grups polítics elegits democràticament per representar al poble de Mediona es comprometin a no utilitzar elements racistes o xenòfobs en la seva pràctica política i a no manipular políticament el fenomen de la immigració. Això, no més ni tampoc menys, és el que demana tots i cadascun dels representants municipals, inclòs el de PxC. Si aquesta formació, com diu l’anònim, de xenòfoba no en té res, segur que podrà subscriure la declaració sense cap problema. I tots i totes, sense discriminacions, tan contents

    ResponElimina
  9. Té raó el comentari anterior. Perquè salten els defensors de PxC quan Mediona tracta d’impedir que algú vulgui treure’n profit polític intentant dividir-nos i enfrontar-nos per qüestions de raça i de procedència? No serà que això, i res més, és el que pretenen? O quin altre element “municipal” recordeu de la seva campanya electoral? Com diu l’altre, “sera muy interesante sus intervenciones en los plenos”

    ResponElimina
  10. La FURA (revista semanal gratuita) en su articulo, el encabezamiento no respeta a PxC.
    Y como siempre hace periodismo de un sentido.
    Sera que es gratuito y no saben mas.

    ResponElimina
  11. Com demanen els del Conviure a Mediona, jo vull deixar aquí el meu recolzament per aquesta proposta que vol mantenir al nostre poble unit. Com diu l’escrit, com a catalana i veïna de Mediona, m’agradaria poder sumar-me a aquesta iniciativa. Com ho puc fer per firmar? Passareu una recollida de firmes pels veïns?

    ResponElimina
  12. On és la falta de respecta de LA FURA envers PxC? No serà perquè els tractin de xenòfobs. Si és per això, que el seu representant a l’ajuntament subscrigui aquest compromís contra la xenofòbia i després que demanin una rectificació.

    ResponElimina
  13. La plataforma que proposen els dos ciutadans de Mediona, és apolítica però un cop feta seva i així ho diu l'alcalde ja no és apolítica.
    Tot el subscrit a l'entrada del el registre, estic d'acuedo els els punts i les comes.
    Però per favor que no fiquin els nassos als partits polítics.
    Sempre es manipula i amb aquest tema s'hauria de ser més respectuós, va per tu Servand.

    Avui a les 12 al Pantinkillo hi ha una trobada.

    ResponElimina
  14. apendre a respectar la democràcia i els 91 vots que hem tingut

    ResponElimina
  15. I per tant, en resum, als actuals dirigents del PSC: no emboliqueu més la troca, feu una gestió serena i sense destorbar i prepareu un congrés que permeti una renovació total i a tots els nivells.

    Escrit del bloc del Servand, començara ja¡¡¡

    ResponElimina
  16. Que bo !!! Fins ara només els socialistes feien servir aquest blog per opinar , ara també els de plataforma .... deu ni do !!! Felicitats per l'exit del blog .

    ResponElimina
  17. Però es que no sabeu llegir o no voleu entendre? Ningú diu que hi hagi vots que no siguin legals, i si algú en dubte, ja els impugnarà. Altra cosa és si són o no gaire ètics i moralment democràtics els continguts dels arguments amb que alguns d’aquest vots s’han anat a pescar. I si fer ús de la xenofòbia per treure’n rendiment polític fos legal, potser caldria revisar la legalitat de la nostra democràcia. Però això ja és qüestió dels que ens manen. El que si pot fer el nostre poble és demanar als seus representants que es comprometin públicament a no dividir-lo per raons de raça o de procedència. I qui no vulgui fer-ho, que es retrati.

    ResponElimina
  18. Aquest blog es públic, igual que el del Servand, però almenys aquí no esborren els comentaris que no interessan.
    El que passa es que pensava que PxC anava en broma,també es podría haber presentat Esquerra Republicana, peró no ha estat així.......per que será?.
    Ja está bé de tanta manipulació i voler liar la troca.
    Ara son quatre anys per lluitar pel poble.
    Que vagi bé per tots, sense distinció.
    Son 4 partits diferents que miren en la mateixa direcció, soposadament el millor per tots, per aixó han sortit elegits per els votants. No está bé intentar enmascarar derrotes intentant enganyar a la gent, ja es veurá. Mediona som tots els que estem aquí siguem de on siguem ,no només de Sant Joan. Com ja e dit abans es molt important que entre els escollits democraticament tirem endevant.

    ResponElimina
  19. Benvolguts lectors,

    Em dic Gemma Campos i Beltran i formo part del grup de CDC Mediona, concretament anava al número 3 de les llistes que hem presentat. Espero que em perdonareu pel que pot semblar un escrit fora de context però volia fer-vos arribar uns quants pensaments i desitjos personals, amb el permís dels meus companys de grup, arran dels resultats electorals del passat 22 de Maig.

    Abans de res, vull fer arribar el meu agraïment i esperança a tots aquells que han dipositat la seva confiança en el nostre equip donant-nos el seu vot. A totes aquestes persones haig d’agrair el lloc que ens han donat en el govern municipal i la empenta i la renovada energia amb la que arranquem aquesta nova legislatura i en la qual continuarem treballant amb la habitual transparència, honestedat i per tots.

    També voldria agrair, a tots aquells que van votar en blanc o deixant el seu missatge personal, som molts els que estem descontents amb la política en general , per això vull agrair a aquest votants l’esforç particular que van fer en acudir a les urnes. Es va aconseguir llegir en veu alta algun missatge, però clar… a l’alcaldia no li venia de gust que es llegissin totes i en veu alta. Esperem que les pròximes eleccions es puguin llegir tots, voldrà dir que realment el nostre govern municipal es preocupa per tots i no per agafar cadira.

    I per acabar, demanar disculpes als votants no residents al nucli de Sant Joan, a pesar de tots els nostres esforços no hem aconseguit acostar-vos la mesa electoral a la qual teniu dret i així facilitar-vos el dret al vot, sabem que sou molts els que teniu problemes de desplaçament. Esperem que a les properes eleccions els tràmits que faci l’alcaldia siguin menys mandrosos i pogueu exercir el vostre dret amb més facilitat.

    Som molts els que pensem que el nostre benestar, drets i obligacions comencen pel nostre municipi i que nosaltres i el municipi, mereixem un govern que miri per nosaltres en present i futur , deixant d’hipotecar el present culpant al passat i que sigui una gestió coherent, amb futur i pel poble, el poble de tots els que hi vivim o el desfruiten en festes.

    Entre tots farem un Mediona amb futur , amb pa per avui i per demà.

    Gemma Campos i Beltran

    ResponElimina
  20. La Gemma ja sap escriure i en minúscules!

    ResponElimina
  21. Aqui tingui ganes de lluitar per cambiar les coses que ens afecten a tots més tart o més d'hora, estan convidats a la cacerolada que es fa cada dia la Plaça dels Països Catalans de Sant Joan a les 21h.

    http://www.ustream.tv/channel/acampadabcn

    El word es genial si, digueu-li a la Gemma... ella almenys ho reconeix.

    ResponElimina
  22. Yo quisiera si alguien me puede, responder si hay actividad en la asociación de vecinos de sant Elías.
    También si hay gente dispuesta, a que la asociación funcione como tal, y haga actividades.
    Hace dos años que solo se reúnen, la junta y el presidente, a los demás a pagar la cuota y a callar.

    Jo voldria si algú em pot, respondre si hi ha activitat en l'associació de veïns de Sant Elies.
    També si hi ha gent disposada, a que l'associació funcioni com a tal, i faci activitats.
    Fa dos anys que només es reuneixen, la junta i el president, els altres a pagar la quota ia callar.

    ResponElimina
  23. Si quieres saber algo de la junta de Sant Elies en la calle 22, esta su presidente. Luis

    ResponElimina
  24. Eso, ven a mi casa, que es terreno neutral jejejeje

    ResponElimina
  25. Parece que sea una guerra no, solo es informarse no politica.
    No olvidemos por que se canbio la junta,yo solo pregunto si hay actividad,No O Si.
    Si estan cansados, o no quieren continuar que lo digan, que a lo mejor hay vecinos que tienen ganas de trabajar para los demas.

    ResponElimina
  26. L'important son les iniciatives ciutadanes sense color polític, i que intervinguin en la vida del nostre municípi, es realment engrescador, il·lusionador i esperançador, que ha Mediona tinguem persones amb aquest valors.

    I per cert, escric com crec convenient, sóc lliure i responsable i no per fer faltes deixo de tenir més o menys raó o de no tenir-la, ja tornem al joc fácil? sigueu més llestos... mireu com estem a tot arreu.. més ens val fer pinya.

    Gemma Campos

    ResponElimina
  27. Benvolguts lectors,

    Recentment algú ha contactat amb nosaltres per reclamar la retirada d'un missatge que feia referència al nom de pila i al carrer on viu una persona. Malgrat no estar d'acord amb aquesta reclamació i la retirada del missatge per entendre que no vulnera la Llei Orgànica de Protecció de Dades, preguem que en el futur us abstingueu de publicar aquesta mena de dades per tal d'evitar confusions i ferir sensibilitats.

    Moltes gràcies

    Grup Municipal de CDC Mediona

    ResponElimina