diumenge, 27 de juny del 2010

AMB UN PAM DE NAS

Benvolguts lectors,

Davant les darreres noticies referents a Sant Elies i a la Llei de Barris, som conscients que triguem massa en penjar aquest article, però sincerament hem quedat tant sorpresos que hem necessitat uns dies per païr-ho.

S'atura el projecte d'urbanització de Sant Elies. Després de tots els maldecaps, després de les bronques, dels disgustos, de l'enfrontament polític i entre veïns, després de tanta història... i això és l'únic que se li acudeix dir a en Servand: " Ens han regalat un any per anar fent raconet i sortir de la crisi per afrontar amb més serenor els pagaments". Doncs moltes gracies pel magnífic regal!!!! Això sí, el projecte ja està aprovat definitivament i el ple de l'Ajuntament ja va aprovar l'enviament de quotes als veïns...

Algú ens haurà d'explicar totes aquestes novetats perquè sincerament no les entenem. Recapitulem: Resulta que vam ser " sel·leccionats" per ser un dels 10 municipis PILOT per desenvolupar la Llei de millora d'urbanitzacions amb dèficits urbanístics i per aquest motiu havíem de dur a terme un projecte d'una manera molt concreta, més exigent del que fixava la llei anterior, i que a canvi rebíem unes " subvencions", i que amés s'havia de dur a terme en uns terminis determinats ( corria molta pressa). I finalment, després de tot aquest procés tant dur i fet d'una manera absolutament inquisitòria, quedem fora d'aquest projecte PILOT perquè paral·lelament l'Ajuntament havia demanat adherir-se a les subvencions per la Llei de Barris. I la pregunta és: Erem conscients que aconseguir aquesta subvenció per la Llei de Barris ens deixava fora de la Llei de millora d'urbanitzacions ( nosaltres no, us ho podem assegurar)? Com pots quedar fora d'un projecte en el que estàs ficat en una prova pilot? Creieu que això és seriós?

I la depuradora de Sant Pere? Que diran ara aquells que ens tractaven de mentiders quan dèiem que aquesta depuradora no funcionaria un cop acabada? Segons ells si l'ACA deia que funcionaria... això anava a missa! Doncs sou conscients que un cop s'acabi l'obra de construcció de la depuradora només es podrà conectar el nucli de Sant Pere Sacarrera ( i no tot perquè una part va a un pou mort tal com ja vem explicar) i ni de bon troç hi haurà prou cabal per fer-la funcionar? De fet, ni construïnt la canonada que ha de conectar la Font del Bosc amb la depuradora n'hi haurà prou ja que només dos carrers de la Font del Bosc tenen clavegueram. Perquè estarem tots d'acord en que d'aquí a que Sant Elies pugui ser conectat a la xarxa... Conclusió: 1,3 milions d'euros per construïr una depuradora que acabarà igual que l'anterior, feta malbé sense haver funcionat mai.

Respecte a la concessió de la subvenció per desenvolupar la Llei de Barris, ens n'alegrem com no podia ser d'altra manera i, en conseqüencia toca felicitar als seus promotors. No obstant, ens manca moltíssima informació sobre aquesta qüestió i anirem ampliant la nostra opinió conforme l'anem rebent. Aquests diners han de servir per dinamitzar Mediona, per generar riquesa, llocs de treball i guanyar en competitivitat, i no només per arreglar quatre edificis. Sobretot cal transparència, un concepte desconegut per l'equip de govern, saber en tot moment on i com s'estan gastant aquests diners.

Finalment, i sense ànims de desmerèixer l'expressat anteriorment, cal dir que aquest tipus de subvencions de vegades no son tant boniques com semblen. Com sabeu aquesta subvenció és de FINS AL 75 % del projecte, el que vol dir que com a mínim l'Ajuntament s'ha de fer càrrec del 25 % de l'import. Parlem de més D'UN MILIÓ D'EUROS que segons va dir en Servand a l'última reunió aniria a càrrec dels pressupostos municipals. Per tant la pregunta és: En un municipi amb més despeses que ingressos ( paraules d'en Servand) i que, per tant, no li sobra ni un cèntim d'on pensen treure aquest milió d'euros, d'on hauran de retallar? Posarem un exemple molt gràfic: Si a qualsevol de nosaltres ens ofereixen comprar un pis que val 1 milió d'euros per 250.000 € pensarem que és una magnífica inversió. Però què passa si no podem pagar aquests 250.000 €? Deixarem de menjar per poder pagar aquest pis a preu de ganga? Que cadascú pensi que el faria...

Convergència per Mediona

40 comentaris:

  1. Merda, merda i mes merda. No sabeu fer res mes. Confrontacio entre el poble, mala llet etc...

    ResponElimina
  2. je je je : penjen a les 21:26 i tú ja hi ets a les 22:06 ... segur que no vas amb ciu ?? ells t'agrairan lo important que fas el blog CONVIURE A MEDIONA.

    ResponElimina
  3. JO SI SOC DEMOCRATA!!.27 de juny del 2010, a les 23:56

    Tranquil nois/es, es el taranna de l'insult que tenen......a l'opinio ara els socialistes d'aquest poble l'anomenen merda.....continueu aixi que el debat es ben democratic malgrat que als mateixos manipuladors de sempre els hi molesti.......

    ResponElimina
  4. Sobre la transptarencia i l'administracio de diners:

    Hem rebut una calerada per arranjar el poliesportiu municial.Doncs bè,aquets diners anaven per a la contractacio d'una empresa per a que fes aqest servei pero no entenc com pot acabar-lo la brigada per manca de diners, algu ahuria de donar explicacions d'on a anat a parar la subvencio, ni molt menys comparo aquest poliesportiu, amb el famos PALMA-ARENA!!, pero no se... ara per ara hem sembla que hi ha un eslabó perdut dins de la cadena....com amb aixo de parc fotofoltaic no se pero crec que no es pas tan rendible com sembla....

    ResponElimina
  5. Si......aixo del poliesportiu, si tenim una subvencio per a contractacio d'una empresa, per que ho acaba la brigada?, clar dit aixi podria semblar que hi ha un forat negre, pero com dieu, si en Servand diu que en el municipi hi ha mes despesa que ingressos, feu que pensar que la subencio l'han gastat per tapar els gastos generats de demanar un altre subvencio....o les despeses del camp fotovoltaic....ves a saber....ja ens ho explicareu.

    Carles, Font del Bosc.

    ResponElimina
  6. El rendmiment del camp fotovoltaic esta explicat a diferents llocs d'aquest bloc i al de l'alcalde també... es bo tenir diferents versions i que cadescu tregui les seves conclusions que ja som tots grandets.

    ResponElimina
  7. Anònim ha dit...
    No se ha k sera devido la excepción de Sant Elies en la subvencion a devolver para el inicio de las obras, si a la falta de cumplimiento de requisitos (k haver si hay suerte y podeis haveriguar pork nos han retirado), a la ley de barrios o las mas de 150 firmas presentadas por el momento junto con la peticion de la reduccion del ambito de actuacion en Generalitat, Comunidad Europea, Ayuntamiento y Sindic, pero sea como fuere, esperemos k sea bueno para reducir los gastos de los propietarios en obras.

    Respecto a la ley de barrios para San Joan, esta muy bien, pero espero k los de la "Capi" sepan controlar como y en k se les gastan ese dinero sino acabara en alguna cosa k solo beneficiara la "politica" y muy poco a los reales destinatarios de esas subvenciones

    Gemma

    ResponElimina
  8. Carles, Font del Bosc.28 de juny del 2010, a les 14:55

    Aquest comentari sobra, si ho pregunto es per que no se on trobar el que dieu, crec que podrieu ser mes amables amb qui us vota, no cal ser tan barroer, teniu els mateixos tics que el vostre alcalde a qui tant critiqueu.

    que ja som tots grandets.


    ADEU!.

    ResponElimina
  9. Si ho dius per mí ?¿? , t'ho deia per no fotret una parrafada del camp superfotovoltaicrentabilissssim per que ja s'en ha parlat molt , del poli no tinc ni idea , pero vamos jo ni soc ciu ni psceesses , soc d'aquí, de mediona !!
    Pell fina !!

    ResponElimina
  10. No es ni molt menys la primera vegada que algú "com emprenyat" en aquest blog diu això de " aquest comentari sobra" ... home dic jo que lo bo d'aqui es que no sobra cap comentari oi ?? que tots hi tenen cabuda .

    ResponElimina
  11. Estimat senyor Casas, primer de tot dir-li que utilitzo aquest bloc com a foro ja que trobo interesant que tothom pugui dir la seva sense retrets ni censura.Per tant interpreti que soc un "abstemi" politic!.

    Dit aixo i despres de llegir la nota (reproduir el discurset del seu president), sento vergonya per comm s'ha comportat el seu grup parlamentaria aMadrid, o tothom sabia que es diria, fins hi tot un ministre diu que esta content per que el 99% de l'estatut es constitucional.

    Per aquesta raó li demano per coherencia politica que faci arribar als ministres "catalano-espanyols"(PSC-PSOE), com Celestino Corbacho, Chacon etc, que abandonin el seu carrec per responsabilitat politica aixi com li demano a voste el trencament amb un partit que ens ha dut a un carrero sense sortida, jo mai votaria a un estatut retallat.

    Segons el seu president i utilitzo les paraules de Montilla:

    'No som davant d'un judici de la resta d'Espanya contra Catalunya', ha volgut deixar clar.

    COM QUE NO!!!!, Que no s'en recorda el president de catalunya que en aqell acte a Salamanca ens van titllar d'espanyols per drets de conquesta?.

    Que no recorda que un president de la nacio castellano-espanyola ens va doir que seria vergonyos ensenyar a la universitat en catala?.

    Que despres de l'aprovacio de l'estatut de Nuria ens van ficar I HO VA FER LA REPUBLICA ESPANYOLA ABANS QUE EL FRANQUSME, al GOVERN LEGITIM DE LA GENERALITAT, A LA PRESO EN UN VAIXELL AL PORT DE BARCELONA AMB L'AMENAÇA DE DEPORTAR-LOS?.

    Que no va dir aquell "GRAN SOCIALISTA ANOMENAT ALFONSO GUERRA", que es pasarien l'estatut ja retallat per el ribot per no dir els coll....ns?.

    Voste es Aragones Senyor Servand i segur que com aragones i medionenc, per tant Català, (per que tambe s'hi deu sentir, amb els anys que duu a catalunya).Deu recordar aquell trist record de la desaparicio dels Furs d'Arago, i que en molts pobles i ciutats com el cas de Xativa al Pais Valencià, va acabar amb el quadre d'un rei castellà (felip V)penjat a l'inrreves.

    Tanta invidencia pateix el PSC?.Ni tan sols tenen grup parlamentri propi que es diferencii d'aquets personatges totalitaristes.Potser Josep Pallach es mereixeria un altre tracte.

    AQUESTA SENTENCIA NO ES POT ACATAR PER COHERENCIA POLITICA AMB ELS CATALANS SENYORS CASAS, I SENYOR MONTILLA!.

    http://www.directe.cat/noticia/48204/montilla-acata-la-sentencia-no-es-temps-de-foguerades-que-porten-a-la-frustracio

    ResponElimina
  12. Afegeixo:

    Per els ignorants que no volen saber qui era Josep Pallach, i en especial dedicacio a alguns que han d'abaixar la cara de vergonya:

    http://ca.wikipedia.org/wiki/Josep_Pallach_i_Carol%C3%A0

    ResponElimina
  13. Bé, tenim tots clar quin es el posicionament del nostre alcalde. Ara si que ens ha deixat amb un pam de nas.

    ResponElimina
  14. Sobre la depuradora: Algú sap on es llencen els litros i litros de merda que es treu dels pous de la font i de sant elies??? potser si sabessiu la resposta, cambiaria la opinió que teniu de la tant necessaria depuradora. Ara que tambè podriem fer primer el clavagueram i no poder-lo fer servir, perqué els politics no ho havien previst. Les cases no es començan per les teulades.

    ResponElimina
  15. Està clar que no tens gaire idea de les magnituds de les que parles. De debó creus que amb un o dos buidatges a l'any de les fosses sèpiques n'hi ha prou perquè aquesta depuradora funcioni? Tu saps els milions de litres amb circulació constant que una depuradora com aquesta necessita per funcionar?

    De debó que a alguns no se que us ha donat en Servand perquè us creieu el primer que li passa pel cap, que curiosament sol ser el primer que li surt per la boca

    ResponElimina
  16. Realment algu s'ha begut l'enteniment,
    Primer:crec que ningu en aquest bloc diu que no es vulgui la depuradora.
    Segon:en una cosa te raó l'anonim de les 22.32, abans cal fer clavegueres, pero quan es va disenyar la urbanitzacio durant els anys seixanta- setanta les normes urbanistiques(que cal veure si existien), se les pasaven per el forro!!.
    Tercer:Mira tu!, demana explicacions al famos Junyent....potser et pot explicar per que no va fer clavegueres.
    Quart:Si es llença en algun lloc que no pertany, Apa!, acompanyat d'un notari, foto, i denuncia-ho als forestals....
    Cinque:Mira noi o noia, quan vaig arribar a la Font del Bosc fa mes de Deu anys, hem vaig procurar de tenir un sistema de tractament d'aigues negres, Amb les aigues residuals que no valen per el consum rego el jardinet i amb els posos faig compost, Per tant he guanyat ser net, responsable, i ecologic, el manteniment es de 200 euros anuals amb contracte de manteniment, pero si contes el que m'estalvio amb abonos i regs........

    Capità Enciam!!.

    ResponElimina
  17. Les restes de les urbanitzacions les tiren a la depuradora de Sant Joan, i fa que estigui saturada.Radera d´aquesta depuradora, dic jo que hi haura tecnics de diferentes parts, ajuntament, ACA els quals deuen saber si funcionara o no. SRs de CIU, vostes tenen alguna valoracio feta per algun expert?, i la generalitat o ACA han estat informades per la seva part?, si es aixi quina ha sigut la resposta? Graies.

    Ana mª

    ResponElimina
  18. casualitats de la vida que ara interessa el tema de la depuradora , per que el tema de la sentencia es massa .....

    ResponElimina
  19. En aquest bloc tothom o la majoria escribin com jo mateix sense dir el nom, és a dir anonimament i no em sembla malament. El que si que em sembla malament son els escrits de CIU que respaldats per les sigles no sabem qui és el que escriu, perqué podeu estar ben segurs que el PEP i el seu ajudant no són capaços de escriure ni dues frases amb coherencia

    ResponElimina
  20. Doncs a mi em sembla que ets un maleducat i et pregaria que no tornis a desqualificar a ningú, i encara menys en els termes que ho has fet.

    Dani Artigas

    ResponElimina
  21. Visiteu el facebook del PEP, continua insultant, i desacreditant.

    ResponElimina
  22. Que dius?? jo el tinc de contacte i d'insultar i desacreditar res de res .... pero estic molt d'acord amb tú visiteu el Facebook del Pep.

    ResponElimina
  23. Es que realment, si CIU guanyes les eleccions a Mediona. ¿Qui creieu que manaria en relitat? ¿Algu sap qui es el president de Ciu a Mediona? ¿Tenen la capacitat suficient els que representen CIU actualment al ajuntament?
    No vui dequalificarlos com a persones, que quedi clar, pero per a portar un ajuntament NO. Tot sera esperar a veure les llistes que presentaran.

    ResponElimina
  24. Crec que a algú li cal això:
    INSULTAR
    [1696; del ll. insultare 'saltar sobre, ser insolent, insultar']

    v 1 tr Ofendre amb actes o paraules ultratjosos. En un rampell el va insultar, però després es va disculpar.

    2 pron Dirigir-se recíprocament insults. S'insulten a crits davant de tothom.

    El que ha fet el senyor de les 21:35 h és insultar. Discrepar, opinar, criticar com fa en Pep al Facebook no és insultar, amés de ser la seva feina com a regidor.

    El problema és que per uns quants, pocs per sort, no dir missa al que diu en Servand és insultar.

    ResponElimina
  25. Moltes gracies per fer-me sentir viu i ple de força!, per aquells que hem volen censurar, com per aquells que hem recolzeu des d'aquestes planes i del facebook.

    Per els que hem volen censurar us dono les gràcies per recordar-me de temps passats quan havia col.laborat amb la Crida a la Solidaritat per la Llengua i Cultura Catalanes, o quan havia participat en algun acte de Moviment d'Objectors, de LLuis Maria Xirinacs "Xiri",etc...Us vull recordar que la diversitat d'opinió es riquesa, i objectivitat, que la diferència de criteri es simplement aixo, diferencia, i punt!.Ni res hem dóna la rao ni res me la treurà però servira per discernir amb els altres i per que no!, entendre'ns de manera diferent.


    Per els que hem recolzeu, Gràcies!.Pero demanar-vos que no defalliu MAI!,en l'intent d'intentar convencer els absolutistes i autocrates, que cal saber escoltar, entendre i compartir diferents opinions que ens faran a tots mes i mes rics en la diversitat.


    Josep Cahors Gomez

    Militant de CDC.
    Regidor democratic a l'ajuntament de Mediona.

    ResponElimina
  26. Felicidades Josep !! y como se dice en catalunya molta molta força !! Quan més us coneg més m'agraden els vostres principis. Això si que es un canvi per Mediona!!

    ResponElimina
  27. Josep: no eres independent? Ara ja ets militant? Ja has vist la llum? Benvingut al club

    ResponElimina
  28. Independent, amb simpatia amb grups radicals vascos. O no?

    ResponElimina
  29. El que quiera una entrevista personal con pep ahora ya sabe como encontrarlo para hacer un cambio de opiniones o unirse en la lucha.
    Sabeis a que hora es la manifestación del sabado en bcn ?

    ResponElimina
  30. ..................llástima...................

    ResponElimina
  31. Es curios quan l'escrit de capçalera frega l'evidencia, com s'encarregan de desviar els temes...................

    ResponElimina
  32. Feia dies que no venia per aquí, m'agrada el to que estan agafant els comentaris, recordo fa uns anys, quan tenia encara les nenes a l'escola i feiem més vida aquí. Veig als de sempre fent els comentaris de sempre , pero veig que no tot es com ens l'han venut, potser si que ciu de cara a la globalitat catalana es un partit de "dreta" conservador , pero aquí hi veig un canvi de rum i també el veig a d'altres pobles del penedes (grans i ben menuts en habitants com el nostre ), ciu per la forma que té com a organitzacio, que erc no té , dona més peu a que la gent es pugui moure i dir la seva. Jo vaig militar uns anys a psc i us puc ben assegurar que on els "jefes" diuen blanc tots a callar i rares vegades els jefes aquests son del penedes , ni l'anoia . Així que si seguiu per aquesta via teniu el meu soport en el que rel.laciona a Mediona. Entenc que no es el mateix el PP que la Marta Morgades, per que m'entengueu tots.

    Mercé.

    ResponElimina
  33. Bien Pep, me gusta que por tu facebook digas o expreses con sinceridad las cosas que piensas, esta bien que te alejes del "politicamente correcto",que hables alto y claro, que seas cercano y accesible.Y mira quizas a alguien no le vendria ,mal de leer tus enlazes.

    Me gusta tu muro.

    Santiago.

    ResponElimina
  34. ¿Nadie piensa pedir explicaciones al alcalde de porque no se nos ha concedido el prestamo para empezar las obras en sant Elias?

    tanto que habla... que de mas explicaciones a quienes le pagamos el sueldo.

    ResponElimina
  35. Respuesta del Incasol a la pregunta de pork no hemos entrado en la subvención para el inicio de las obras:

    EN EL MOMENTO DE LA CONCESIÓN DE LAS MISMAS, NO ESTABA APROBADO EL PROYECTO DE FORMA DEFINITIVA.

    ya teneis la respuesta.

    Gemma Campos.

    ResponElimina
  36. Nota al Alcalde:

    Sus denuncias no acojonan a kien Usted mismo obliga a rebolcarse entre las basuras.

    las Suyas llegaran a su tiempo, ya que para Usted poner denuncias le sale gratis pork las pagamos entre todos, pero no se preocupe, k los particulares, cuando somos muchos, tambien nos llega el dinero para poner denuncias, a Usted y kien trabaje como Usted.

    Gemma

    ResponElimina
  37. Quines denuncies?????M'he perdut!

    ResponElimina
  38. juas.... pasa per casa i t'ho explico

    ResponElimina
  39. pel k se, no soc l'unica k fa de pedra al cami del l'alcalde i a ki mira d'acukinar amb denuncies, parleu amb els de les vinyes k envolten Sant Elies, ronda k ni ha un al k ja li ha posat 17 denuncies, no se el perk ni si es del tot del cert, em puc considerar amb sort.

    Gemma

    ResponElimina