dissabte, 17 d’abril del 2010

UN CAPÍTOL MES


Benvolguts lectors,
Una vegada més us fem arribar la crònica del que ha estat l’últim capítol del projecte d’urbanització de Sant Elies.
Avuí Divendres s’ha celebrat a l’Ajuntament de Mediona un ple extrordinari i urgent que contenia bàsicament dos punts:
-          Encarregar la gestió de les quotes d’urbanització a l’Organisme de Gestió Tributària.
-          Petició de subvenció a l’Incasol.
El grup municipal de Convergència per Mediona ha votat en contra pels següents motius:
-          No entenem com es pot encarregar la gestió de les quotes a l’OGT d’un projecte d’urbanització que tan sols està aprovat inicialment.
o   A dia d’avuí no s’ha acabat el termini perquè els veïns afectats presentin les seves al·legacions i, per tant, el projecte no s’ha aprovat definitivament.
o   Fruit d’aquestes al·legacions el projecte pot patir modificacions substancials.
o   Algunes de les al·legacions que hem presentat fan referència als imports pels quals s’han gravat les finques de tots els veïns en els que s’inclou el 10 % d’aprofitament mig, i hem demanat que no s’incloguin aquests imports ja que l’Ajuntament ha promès no cobrar-los.
o   Arribats a aquest punt la pregunta és lògica: sobre quins imports presentarà les quotes l’OGT? Amb el 10 % o sense?
o   Els convenis amb les companyies encara avuí no estan tancats, per tant els preus poden variar.
o   Algunes de les al·legacions presentades pels veïns fan referència a errors al Registre de la Propietat sobre la superficie d’algunes parcel·les ( errors provinents de les segregacions de la finca matriu). Un cop subsanats aquests errors s’hauran de recalcular els coeficients de participació de tots els parcel·listes i, per tant, l’import que han de pagar.
o   Tots som conscients de les implicacions que la gestió de recaptació s’encarregi a l’OGT… amb aquest organisme no es pot negociar com es podria fer amb l’Ajuntament. El poder de l’OGT per executar la càrrega sobre una finca no és ni de bon tros el d’un Ajuntament com el de Mediona.

-          Tampoc entenem quina necessitat hi ha de demanar els ajuts de pressa i corrents quan el projecte ni tan sols està aprovat definitivament. Cal aclarir en aquest punt que aquestes ajudes no són les que rebran els parcel·listes, les quals a dia d’avuí no estan aprovades ni pressupostades, són ajudes als Ajuntaments perquè puguin iniciar les obres d’urbanització i arriben fins als 600.000 € ( per entendre’ns són ajudes destinades a que els Ajuntaments puguin anar fent sense necessitat d’esperar a que els parcel·listes paguin les primeres quotes).
o   Suposem que recordareu que es va cel·lebrar un ple extraordinari el 9 de Març, en plena nevada, perquè era urgentíssim. Suposadament, si no es feia aquell dia es pedrien els ajuts. Doncs be, ara resulta que després d’un més d’aquell ple encara no haviem demanat els ajuts ( això si, tornem a fer-ho en un ple extraordinari… no fos cas que ens haguéssim d’esperar fins a finals de mes al ple ordinari!).
o    No entenem per què l’equip de govern s’ha empecinat en començar la casa per la taulada. La forma responsable de fer-ho és: Primer s’aprova el projecte inicialment, es presenten al·legacions; després es contesten les al·legacions i es rectifica el que correspongui al projecte; posteriorment s’aprova definitivament; un cop fet això ens esperem a que s’aprovin els ajuts als parcel·listes no fos cas que no arribessin mai, triguessin massa en arribar o finalment no fossin tant meravellosos com s’espera; i per últim es demanen els ajuts i es comencen les obres.
o   Encara estem esperant que ens mostrin on s’especifica que s’ha de córrer per demanar els ajuts perquè si no es perden. Per descomptat a la Llei per al millora d’urbanitzacions amb dèficits urbanístics no ho diu ( per no mencionar que si s’acaben estant en un programa pilot… comencem malament!!!)
És per tot això que hem votat en contra, i seguirem votant en contra de qualsevol iniciativa que no vingui acompanyada d’un mínim de sentit comú.
Per altra banda, i fent un canvi de tema, us informem que l’Ajuntament ha facilitat un número de telèfon d’informació als parcel·listes perquè demanin cita per aclarir els seus dubtes particulars. Pel que sabem es tracta d’un veí de la Font del Bosc que ha sigut format per l’equip tècnic i que suposadament té la informació necessària per desenvolupar aquesta tasca. Com que no coneixem a aquesta persona i no sabem quins coneixements tècnics té, de quins estudis específics disposa ni quina experiència té sobre aquestes qüestions, no farem cap judici de valor, ni positiu ni negatiu. Quan coneguem el tema més a fons ja direm la nostra.
Telf: 664.262.402 Sr. Carlos  Blasco








Convergència per Mediona

18 comentaris:

  1. Heu fet bé, al meu pare, votant en contra, akest projecte porta molts, molts problemes, no us en podran fer responsables.

    Es vergonyos, encara k saltarse els terminis es de lo mes suau k fa...

    US DEMANO UNA COSA MÉS A CIU..por pedir k no kede... ^_^ , K ENS INFORMEU DE KUAN ES TE PREVIST COMENSAR A COBRAR LES QUOTES URBANISTIQUES, es una dada important per als k pagarem a trabes de l'ebargament de les nomines, un cop embargades, ja no podrem fer mes compres a plaços, així k per poder organitzar l'economia de casa ens fa falta saber fins quan serem solvents. AGRAIRÍA MOLTSIM TENIR LA PREVISIÓ DE L'INICI DEL COBRAMENT DE LES QUOTES URBANISTIQUES.

    Gracies CIU.
    ________________________________________________

    Para los vecinos de Sant Elies:

    Es recomendable, dadas las circunstancias, que todo aquel que quiera ser bien atendido si le surgen problemas durante el proceso de las obras y otros, se haga socio de la Asociación de Vecinos, ya todos hemos comprobado que a los no residentes y no socios, los comunicados de la Asociación no se les hace llegar a los domicilios, sea cual sea la
    importancia del tema.

    Gemma

    ResponElimina
  2. En una cosa teniu raó, i pot-ser hi ha algun mestre que no ho sap:

    o No entenem per què l’equip de govern s’ha empecinat en començar la casa per la taulada. La forma responsable de fer-ho és: Primer s’aprova el projecte inicialment, es presenten al·legacions; després es contesten les al·legacions i es rectifica el que correspongui al projecte; posteriorment s’aprova definitivament; un cop fet això ens esperem a que s’aprovin els ajuts als parcel·listes no fos cas que no arribessin mai, triguessin massa en arribar o finalment no fossin tant meravellosos com s’espera; i per últim es demanen els ajuts i es comencen les obres.

    EN AQUEST CAS L'ODRE DELS FACTORS SI ALTERA EL PRODUCTE

    ResponElimina
  3. Es curios que a altres posts de sant elies hi han un munt de comentaris i ara que es comencen a veure les coses "clares" només 2 comentaris..... ara ja estan tots els de sant elies calladets ???

    Inés.

    ResponElimina
  4. trigara molt a veures realment la gran cagada que han comes l'alcalde i la Junta de l'Associació de veins de Sant Elies, pero ells estan ven trankils... trankilitat k només pot donar tenir on arrepenjar-se.

    Amb el projecte, pasi el pasi, s'ejecuti o no, ens ha quedat ven clar kines son les preferencies de l'equip de govern i de la junta, pasar per sobre dels mes desprotegits, ignorant el dret a decidir i el dret a representació.

    Ja no cal esperar res, ja es veu k la llei de Mediona es la Llei de l'informació i el silenci controlat.

    Gemma

    ResponElimina
  5. leia esto en el 3de8: També ha afegit que abans de tot això van haver-hi diferents propostes als veïns que representaven un estalvi de 760.000 euros, en concret es basava a fer les voreres de formigó en comptes de panot i de fer unes voreres dels carrers que donessin a les vinyes una cresta de terra per plantar-hi un projectat de verd. Cap de les dues opcions va ser acceptada per la Junta de Cooperació.
    En una obra d’aquesta magnitud sempre acaben sortint dificultats, això ho reconeix l’alcalde que assegura que “aquesta obra s’ha fet gairebé a la carta”. Brichs defensa aquest parer perquè la major part dels veïns han fet modificacions, fet que ha incrementat el pressupost final de l’obra. Un exemple són les caixes de llum de cada casa. Inicialment aquestes eren mitgeres entre dues cases però la majoria de veïns no ho va acceptar. “Es van acabar posant 100 caixes més amb el conseqüent cost de la caixa, la feina i el treball de fer les rases”, ha reblat Brichs que es mostra obert a mostrar els números desglossats dels complementaris a qualsevol veí que ho demani.

    Esk es una vergüenza hombre!! ya lo k faltaba, hechan la culpa a los propietarios del desfase del presupuesto en Can Coral... Ya sabemos la actitud del Servand cuando esto se le empieze a ir de las manos.... Culpa de los vecinos!!!

    esk se les ve venir...

    tramitar ya las quotas urbanisticas! cuando hay vecinos k les vienen las quotas sumando la parcela del vecino.... k jaleo se encontrara la secre interventora cuando vuelva...

    y los vecinos desinformados... mi madre dice k le recuerda a la epoca de franco....cuando entre alcalde y las familias ricas del pueblo cortaban la panoja... igualito...

    Ayer Esperanza Aguirre me hacia reir... en Antena3 decia: todo proyecto urbanistico es dinero.... jejejeje

    Gemma Campos

    ResponElimina
  6. http://cid-c26ff357c78cfb3c.skydrive.live.com/self.aspx/General/manifestaciooctubre2009%20010.jpg

    http://cid-c26ff357c78cfb3c.skydrive.live.com/self.aspx/General/manifestaciooctubre2009%20012.jpg

    Veïns de Sant Elies DEMANAN EL MINIM COST POSIBLE!!

    Gemma Campo

    ResponElimina
  7. EL PASADO DOMINGO PASEANDO POR LA URBANIZACIÓN,OBSERVE CON GRAN ASOMBRO Y TRISTEZA, QUE MUCHOS VECINOS HAN PUESTO SUS TERRENOS Y SUS CASAS A LA VENTA,QUE TANTO SUDOR LES HA COSTADO DURANTE TODA SU VIDA PODER CONSEGUIR.MUCHOS DE ESTOS VECINOS EN LOS CUALES ME INCLUYO ESTAMOS PASANDO POR UN ESTADO DE DESILUSIÓN Y DE DESPROTECCIÓN POR PARTE DEL GOBIERNO Y SUS CARGOS EN ESTE PROYECTO.
    YO HAGO UN LLAMAMIENTO A TODOS LOS VECINOS QUE PIENSEN, QUE ESTE PROYECTO ES DESMESURADO, COMO DESMESURADOS SON SUS COSTES Y QUE NO VA ACORDE CON LAS NECESIDADES BÁSICAS DEL PROYECTO DE URBANIZACIÓN, A QUE NOS JUNTEMOS Y COMO POR LEY TENEMOS NUESTRO DERECHO, DENUNCIAR AL AYUNTAMIENTO, QUE A MI PARECER ES LA ÚNICA MANERA DE QUE ESCUCHEN NUESTRAS PROPUESTAS Y SÚPLICAS,Y ASÍ PODER LLEVAR A CABO UN PROYECTO DE URBANIZACIÓN QUE SE AJUSTE A LA NECESIDAD DE LA MISMA Y TAMBIÉN LO MÁS IMPORTANTE A NUESTROS BOLSILLOS, QUE HA DÍA DE HOY MUCHOS ESTÁN ROTOS O DÉBILMENTE SOSTENIDOS POR LA CANTIDAD DE REMIENDOS QUE YA TIENEN.
    PARA FINALIZAR SALUDAR A TODOS LOS VECINOS QUE SE ENCUENTREN EN ESTA SITUACIÓN,POR UNA FALTA DE ÉTICA Y DE MORAL, Y SOBRETODO PORQUE POR DERECHO CONSTITUCIONAL TODOS SOMOS IGUALES ANTE LA LEY, ES DECIR SI HAY URBANIZACIONES QUE SE HAN LEGALIZADO CON UNOS MÍNIMOS REQUISITOS, EN SAN ELIAS TAMBIÉN SE PUEDE HACER Y A MI ENTENDER Y POR LO QUE MENCIONABA AL PRINCIPIO DE MI PASEO POR LA URBANIZACIÓN, SE DEBE HACER!!!!UN SALUDO!!!
    DENUNCIEMOS YA!!!!!!!
    HÉCTOR

    ResponElimina
  8. Hola Hector,
    Totalment d'acord amb tu, pero llavors per que les votacions van sortir com van sortir? Crec que els veins us veu equivocar votant SI per les pressions de quedarvos sense junta ( deixant de banda la picardia d'aquesta junta que va convocar a qui li va donar la gana i la pregunta capciosa que va fer)

    ResponElimina
  9. Somos muchos los k no estamos de acuerdo con este proyecto a maximos, Se k hay un grupo de vecinos k estan recojiendo firmas y otro que estan haciendo campartas, si alguno kiere unirse, abra k pensar en la forma de poneros es contacto.

    Alguna idea?

    Gemma Campos

    ResponElimina
  10. Hola a tots,
    Des del grup de Convergència per Mediona posem a la vostra disposició el local que tenim a Sant Pere Sacarrera perquè, si voleu, us pogueu reunir.
    Per descomptat, el fet que utilitzeu el nostre local no té res a veure amb qüestions polítiques ni possibles simpaties o antipaties cap a CIU.
    Si finalment voleu acceptar el nostre oferiment poseu-vos en contacte amb nosaltres via email.

    ResponElimina
  11. Ayer me llamo la mujer k esta recojiendo firmas, despues de ponerla al dia, sigue queriendo pelear, quiere hacer un casa por casa, yo le ofreci hacerle los documentos que pueda, ya que el español no es su lengua nativa, pero ya le dije k mi no me kedan energias para el puerta a puerta, va a ser una ardua tarea sabiendo k la mayoria no son residentes, asi k el k kiera hecharle una mano, k serà ninguno... os dejo mi mail: troyabcn@hotmail.com.

    Gemma

    ResponElimina
  12. gracies per l'oferiment, del dit al moviment.... ^_^ el capitalisme i l'educació sense els valors esencials de la vida han fet molt mal.... però l'esperança no es pert mai encara k no si conti.

    Gemma

    ResponElimina
  13. Al k tiene conocidos en Can Bonastre:

    520 m2= 15.000 Euros: solo se han hecho viales y alcantarillado, y no estan todavia enganchados a el ya que todavia no tienen ni idea de cuando como y donde se hara la depuradora ya k tienen k ponerla para varias urbanizaciones de la zona.Seguiran usando las fossas por muchismo tiempo mas.

    Recalco lo anterior, no han enterrado los servicios aereos, ni tlf ni luz ni alumbrado.

    Yo no tengo pork pagar enterrar esos servicios privados y menos cuando ya dispongo de ellos y menos cuando los primeros propietarios ya pagaron todos esos servicios.

    Pagaron los Barceloneses la reforma de la estacion k se quemo hae unos veranos? Pagamos los servicios mas baratos k los nucleos legales?

    No, k pasa? k somos ciegos o k? te cobran el cortao mas caro cuando cambian el mobiliario del bar?

    Esta mas claro k el agua, aki hay intereses en hacer una serie de pijadas k solo interesan a unos pocos.

    A! Atención al dato para los k vamos justos de pasta:

    Algunos contadores seran cambiados de sitio, k os aclaren si esto os traeran gastos extras.

    Gemma

    ResponElimina
  14. Gemma, para ja de dir desproposits!!!! Estem cansats del teu PROBLEMA.

    ResponElimina
  15. Aki valen les probes i les lleis, deixeu els atacs personals sino voleu k s'us pagui amb la mateixa moneda ANONIM de les 19.58. PROVES I LLEIS!! FORA ELS MANIPULADORS I ELS EGOISTES,

    MANOS ARRIBA!!! ESTO ES UN ATRACO!!!


    -----------------------------------------------

    SE ESTAN RECOJIENDO FIRMAS PIDIENDO LA REDUCCIÓN DE L'AMBITO DE ACTUACIÓN, K ES LO MISMO QUE PEDIR LA REDUCCIÓN DE COSTES, ESTA RECOJIDA DE FIRMAS SE HACE BAJO EL ASESORAMIENTO DEL DEPARTAMENTO DE OBRAS PUBLICAS Y DE VARIOS ABOGADOS.

    ANIMO VECINOS!!


    Gemma

    ResponElimina
  16. UNIROS AL NUEVO GRUPO:

    SI A LA LEGALIZACIÓN DE SANT ELIES, NO AL ABUSO!

    http://www.facebook.com/group.php?gid=108406482536451

    Gemma Campos

    ResponElimina
  17. La Gema no es la unica que tiene el problema de no poder pagar las obras, ya esta bien de atacar a la unica que suelta toda la información que consigue... me teneis hasta los cojones, dar la cara como ella.

    Jose Luis

    ResponElimina
  18. MAS DOCUMENTACION, COMO DEVE SER:

    PROGRAMA ELECTORAL, FIRMADO!! DEL ALCALDE PROMETIENDO LAS ALCANTARILLAS GRATIS, EL GAS GRATIS HASTA LA PUERTA DE CASA... ES LA PRUEBA DE QUE SI ES UN MENTIROSO.

    http://webdesigngemma.webcindario.com/img/servandcasasmateoMentiroso

    http://webdesigngemma.webcindario.com/img/servandcasasmateoMentiroso1

    http://webdesigngemma.webcindario.com/img/servandcasasmateoMentiroso2

    Gemma Campos

    ResponElimina