dissabte, 17 d’octubre del 2009

LA VERITAT SOBRE EL MERCAT


Per enèsima vegada tornem a parlar del mercat ambulant de Mediona ja que sembla que hi ha qui no entén el que diem o el que és pitjor, no té cap interès en entendre-ho i prefereix utilitzar-ho per a fins electoralistes.


Sr. Servant, és una vergonya que vulgui fer creure als ciutadans de Mediona que el grup municipal de CIU no volem el mercat, que volem que el tanquin. Com és possible que un alcalde democràtic tingui tal falta d’ètica que sigui capaç d’inventar-se aquesta barrabassada i que a sobre ho vagi esbombant a tort i a dret. El desafiem a que demostri les seves afirmacions i que aporti proves d’això que diu, que aporti algun document o testimoni que ratifiqui les seves paraules.


Sr. Alcalde de Mediona, com vostè sap perfectament, Convergència per Mediona està totalment a favor de la creació del mercat ambulant, i per això hi vam votar a favor, és més, ens sembla una grandíssima idea i tant de bo en tingués més com aquesta. És més, com vostè sap, molts de nosaltres en gaudim cada Diumenge. No obstant, com sempre, a vostè el perden les formes, la manera com fa les coses creient que es troba per damunt de la legalitat, cosa que sovint comporta el pagament de sancions com la multa per la creació d’un pou il·legal o la tal·la il·legal d’arbres. Es que potser no sap que els diners amb els que juga no són seus? Que no sap que som el tercer municipi més endeutat de l’Alt Penedès per darrere de Vilafranca i Sant Sadurní i, per tant, els calers no ens sobren? Aquestes són també unes pinzellades de pensaments d’aquests que a vostè tant li agraden…


Si em permeten, afegiré més pinzellades sobre el mercat ambulant, però no de pensaments, sinó de realitats documentades:


- Si el conveni signat entre l’Ajuntament i l’empresa “ Serveis de Gestió de Mercats, marxants i centres comercials, SL” diu que els 104.000 € que ha costat el mercat corren a càrrec d’aquesta empresa, com s’explica que paral·lelament l’Ajuntament hagi demanat una subvenció al “ Consorci de col·laboració comercial de Catalunya” per a fer front a aquestes despeses, per la qual ha de presentar factures, certificacions d’obra i justificants de pagament? Com podem presentar aquestes factures si no les hem pagat nosaltres? O potser sí que les hem pagat però no ho pot dir perquè això implicaria que el mercat ens ha costat molts diners…? O es que està intentant enganyar al Consorci i al poble i ens arrisquem a que “ ens caigui un bon puro”?


- Qui guanya aquí, el poble, l’empresa Serveis de Gestió de Mercats, marxants i centres comercials, SL. o algú altre...?


- Com és possible que el mercat sigui una realitat des del més de Juny i no existeixi el corresponent expedient administratiu que inclogui el projecte d’activitat, el projecte tècnic i els permisos d’obres?


- Com s’entén que estem aplicant un “ Reglament regulador de la venda no sedentària i itinerant” que va entrar en vigor a l’any 1994 ( amb un ajuntament Convergent) i que està totalment obsolet on, entre d’altres coses, especifica que el mercat es realitzarà els Dilluns al carrer Florenci Gustems? Al Reglament esmentat s’especifica que l’Ajuntament ha d’otorgar les respectives llicencies a cada paradista, en funció de l’espai disponible i dels productes que venen. Com pot ser que l’Ajuntament hagi cedit aquesta funció a l’empresa gestionadora juntament amb les funcions de seguretat i vigilància? És que el senyor Servant no sap que aquestes qüestions no es poden delegar segons la normativa vigent?


- I el que és més gros fa referència a l’Ordenança Fiscal, la qual està vigent des de la l’any 1998 i també està obsoleta. Aquesta ordenança diu que la recaptació de les taxes que han de pagar tots els paradistes està delegada a l’Organisme de Gestió Tributaria de la Diputació de Barcelona, com en la resta de taxes que paguem tots els ciutadans de Mediona. Per l’amor de Deu, com és possible que l’Ajuntament hagi delegat la recaptació d’aquestes taxes a l’empresa gestionadora de forma absolutament il·legal quan només els organismes públics se’n poden ocupar? Quines garanties tenim que cobrarem aquestes taxes?

Una pinzellada més: Quants diners ens costarà pagar totes les multes que de ben segur ens imposaran per haver fet les coses d’aquesta manera? No hagués estat millor fer el mercat amb totes les garanties de legalitat i no emborronar una actuació que a priori era bona?

Be, sense més dilació esperem que aquest escrit hagi aclarit tots els dubtes que poguessin quedar sobre si Convergència per Mediona vol o no el mercat: Es clar que el volem, però fent les coses ben fetes.

Ah, una última pinzellada de pensaments: Sr. Servant, com diu una dita castellana que creiem que és molt adient en aquest cas “ Antes se coge a un mentiroso que a un cojo”.

Convergència per Mediona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada