dimarts, 20 d’octubre del 2009

LA VERITAT SOBRE EL MERCAT: SEGONA PART

Benvolguts medionencs i medionenques,

Després de l'últim escrit publicat en aquest mitjà per part del grup municipal de CIU, el Sr. Servand s'ha afanyat en publicar un article en el seu blog " personal" a mode de resposta on el seu únic argument ha estat copiar uns fragments d'un article publicat per nosaltres en aquest blog el 24 de Juny d'aquest any, uns dies abans que s'iniciés l'activitat del mercat.

Nosaltres vam preparar un article on parlàvem d'ordenances fiscals, reglaments, llicencies, expedients administratius, llicencies d'obres, etc. i la seva resposta segueix sent " CIU no vol el mercat" pel simple fet d'exigir que abans de la seva entrada en funcionament es fes un estudi de viabilitat per valorar les necessitats de consum del municipi i, sobretot, que la posada en funcionament del mateix no ensorrés el poc comerç que tenim. També li sembla inacceptable que el grup municipal de CIU exigeixi que totes les actuacions es duguin a terme amb les màximes garanties de legalitat.

També posa en dubte la nostra afirmació que som el tercer municipi més endeutat de l'Alt Penedès per darrera de Vilafranca i Sant Sadurní i diu que com ho podem saber? El que està clar és que no ho sabem per la informació facilitada per l'ajuntament ja que NO HA PRESENTAT COMPTES POSTERIORS A L'ANY 2006 segons figura a la Sindicatura de Comptes de Catalunya i que està treballant amb els pressupostos prorrogats de l'any 2007. No cal ser massa intel·ligent per adonar-se'n que si no es presenten comptes des de l'any 2006 és perquè alguna cosa volen amagar... La informació sobre el deute l'hem extret de les dades del Ministeri d'Hisenda i concretament de l'informe que presenta anualment referent al deute de tots els municipis.

I el que ens sembla més vergonyós és la resposta que el Sr. Servand li donava a un veí de la Font del Bosc quan li preguntava en el seu blog que per què s'havia trigat nou mesos en començar a reparar l'enllumenat. I la seva resposta era: " si per fer una obra per arranjar del mercat, que no ens ha costat ni un euro, no hem fet nosaltres i s’ajusta a la llei, l’oposició em demanen 10 anys d’inhabilitació per a mi i 5 pels tècnics i secretària… què no demanaran si no fem, fil per randa, el que estipula la llei en aquest cas que ens costa molts diners….Repeteixo per deixar-ho clar: el mercat zero euros de cost =10 anys d’inhabilitació… enllumenat mig milió de cost = quants anys d’inhabilitació?". Tingueu en compte que aquest escrit de Convergència per Mediona on es mencionen els 10 anys d'inhabilitació es va publicar el 24 de Juny de 2009, just 5 mesos després de la ventada. En resum, ara resulta que CIU ha estat el responsable que les obres es demoressin 9 mesos i el partit que governa, amb majoria absoluta, no hi ha pogut fer res al respecte. Per què no va fer les obres saltant-se la legalitat durant els 5 mesos anteriors a l'amenaça d'inhabilitació?

En canvi, no ha respost a ni una sola de les nostres objeccions recollides a l'anterior article del blog de Convergència:

- On és l'expedient administratiu previ?

- Per què no s'han actualitzat el reglament regulador i les ordenances fiscal?

- Per què s'han delegat funcions a l'empresa concessionària que, per llei, han de realitzar les administracions públiques com ara la seguretat i la concessió de llicencies i la recaptació de les taxes?

Tan sols respon a una pregunta d'un lector del seu blog dient " Algú pot creure’s que el Gremi de Marxants i Paradistes vindrà a Mediona sense un estudi de Mercat, necessitat i viabilitat? Fa dos anys que treballem el tema i encara hem de fer més estudis?"

Sr. Servand, ON SÓN AQUESTS ESTUDIS? ON SÓN ELS EXPEDIENTS ADMINISTRATIUS PREVIS? Doni'ls a conèixer i talli el conflicte d'arrel!!! I aquests estudis fets pel Gremi de Marxants i Paradistes inclouen l'impacte del marcat sobre els comerciants del poble????

Vol que li digui per què no els mostra? Doncs ben senzill, perquè no existeixen.

Per acabar, adjuntem copia del "Reglament regulador de la venda no sedentària i itinerant" i la seva corresponent "Ordenança Fiscal" perquè, almenys en aquest tema, no tingui temptacions d'acusar-nos de mentiders.

Convergència per Mediona

( clickeu a sobre de la imatge per ampliar-la)





















2 comentaris:

  1. Por favor Señores el Sr. Servand Alcalde de Mediona (como algunos la llaman la pequeña Marbella) no dice mentiras lo que hace el Sr. Servand es ESCONDER LA VERDAD, ó dice LA VERDAD A MEDIAS. Cuando se instaló la antena de telefonía móvil el Sr. Servand dijo que había hablado con los vecinos afectados y con los vecinos si habló, pero no con los afectados, habló con el presidente de la Asociación de Vecinos la Font del Bosc que es afín del Sr. Servand. Pero no con los afectados ni se acerco.

    Hace unos 2 años y ½ un equipo de reportajes del programa Els Matins de TV3 llamó al ayuntamiento para preguntar por la antena (entonces ilegal) y el ayuntamiento les dijo a los reporteros que la antena estaba inoperativa, y es cierto pero no porque estaba ilegal si no porque los vecinos la paraban, de hecho existe la grabación del programa que así lo confirma.

    Señores un poco de seriedad el Sr. Servand NUNCA MIENTE “esconde la verdad” y ya que el Sr. Alcalde no dice toda la verdad yo les pregunto a Ustedes:

    ¿Qué hay de cierto de los rumores que corren por la Font del Bosc que a cada vecino nos va a costar unos 10.000€ por parcela para que el Sr. Servand haga su capricho de hacer las Urbanizaciones modélicas y hacer las cloacas?

    Por favor digan alguna cosa al respecto ya que los vecinos estamos inquietos por estos rumores.

    ResponElimina
  2. Com anem de rumors puc explicar uns que em preocupen molt: Diuen que el Sr. Servand és superman però que ho ha deixat... També hi ha un rumor que diuen que a la Font del Bosc ens regalaran una piscina privada a cada casa si el votem i tindrem el sopar gratis a piscines amb els beneficis del mercat.
    Ah i un altre rumor: diuen que el Sr. Servand ha muntat un equip de futbol professional que juga a primera amb els beneficis del que ens obligarà a pagar per fer una urbanització modèlica... també diuen que els rumor són invencions de CiU però estic segura que ho diuen els socialistes que adoren al Sr. Servand.
    Ah i sobre tot el tema dels llums, he vist els que posen a Sant Elies i són tant petits que segur que no funciones. La pega és que fan molta llum no entenc com s'ho fa aquest Servand segur que ens enganya i és una llum de pega.

    ResponElimina