dimarts, 22 de novembre del 2011

TROBADA AL CASTELL

4 comentaris:

  1. DE SANT SADURNÍ A LA LLACUNA PEL CAMÍ RAL


    “De Sant Sadurní a La Llacuna pel camí ral” és el títol de la conferència que l’historiador penedesenc Carles Querol Rovira donarà aquest diumenge, dia 27 de novembre, a les 12 del migdia, al celler del Castell de Mediona. Aquesta activitat ha estat organitzada per l’Associació d’Estudis Científics i Culturals de Mediona (AECCM) i compta amb la col•laboració d’entitats especialitzades de les diferents poblacions de la vall per les que passava aquesta important via de comunicació.

    Durant l’acte es mostrarà per primera vegada el traçat del camí ral medieval que va des de Pas de Piles (Sant Sadurní d'Anoia) fins a la Llacuna, passant per Torrelavit, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona i Mediona. A partir dels treballs d'historiadors d'aquests sis municipis s'ha dibuixat el recorregut sencer, en suport digital, amb imatges locals de punts d'interès. La presentació serà coordinada per Carles Querol i inclourà la intervenció de tots els especialistes que han participat en la recerca.

    Per totes aquelles persones que hi vulguin participar des del seu inici, l’activitat començarà amb excursions que sortiran de cada una d’aquestes poblacions per dirigir-se cap al Castell de Mediona pel camí ral.


    En el cas de Mediona el punt de trobada pels caminants serà el Casal de Sant Joan, a les 10 del matí. Després de la conferència els assistents que així ho desitgin podran sumar-se al dinar que tindrà lloc al mateix castell. Per a fer-ho és imprescindible reservar taula trucant abans al telèfon 93 898 57 01.

    Informació extreta de:

    http://castelldemediona.blogspot.com/2011/11/blog-post.html. En aquesta adreça hi trobareu un extens article sobre:

    EL CAMÍ RAL I LA RUTA DEL QUIXOT
    L’EPISODI DELS BANDOLERS
    EL GRAVAT DE LA GUERRA DEL FRANCÈS
    HISTORIADOR DEL PENEDÈS.Carles Querol Rovira

    Us hi esperem!
    Fins diumenge!

    ResponElimina
  2. Ja era hora de fer el que s'està fent: donar a conèixer el nostre patrimoni, sentir-se`n orgullosos, viure de cara al castell (no d'esquena, com fins ara), unir esforços amb altres estudiosos, i, sobretot, aconseguir la participació, tutela i tutoria de'n Carles Querol.

    Gràcies a tots els qui heu treballat per fer que aquest acte sigui una realitat i un inici de quelcom més que una trobada.

    Fins diumenge.

    ResponElimina
  3. Cal tenir present que el camí ral pot ser un dinamitzador economic molt important.I sobretot no malmet el paisatge, ni el medi, ni el patrimoni, ans el contrari, el dona a coneixer.

    ResponElimina
  4. Mediona hauria d'estar a l'alçada d'aquest aconteixement. ¿Hi estarà?
    Aquesta és la qüestió!!!
    Tots els pobles tenen el que es mereixen. Dit d'altra manera: "tal faràs, tal trobaràs"

    ResponElimina