dijous, 2 de desembre del 2010

RESUM DEL PLE EXTRAORDINARI DE L'1 DE DESEMBRE DE 2010

Benvolguts lectors,

Ahir Dimecres es va celebrar un ple extraordinari a l’Ajuntament de Mediona. Passem a resumir els punts principals:

1.   Aprovació provisional del POUM: Vam votar ABSTENCIÓ. El nostre discurs segueix sent el mateix que el primer dia, aquest POUM està obsolet. És un POUM redactat sota unes previsions de creixement absolutament irreals i fora de context que no dóna cap garantia de viabilitat. 

2.   Aprovació 8a certificació “ Reforma del pavelló esportiu, 1a fase”: Vam votar ABSTENCIÓ. S’ha aprovat la darrera certificació ( per tant s’ha pagat el que es devia) d’una obra que com a mínim s’ha desenvolupat de manera poc clara. Aquest fet permetrà que s’inauguri molts mesos després del que estava previst. 

3.   Aprovació 4a i 5a certificacions “ Projecte de millora d’eficiència energètica de l’enllumenat del nucli de Sant Joan”: Vam votar ABSTENCIÓ.

4.   Aprovació conveni amb el Consell Comarcal “ Nits a la fresca al Penedès”: Hi vam votar A FAVOR.

5.   Aprovació quota Consell Esportiu de l’Alt Penedès 2010/11: Hi vam votar A FAVOR.

6.   Aprovació Pla d’Actuació Municipal per Incendis Forestals: Hi vam votar A FAVOR.

7.   Acord projecte d’urbanització Sant Elies: Acceptació contingut conveni amb Companyia Aigües d’Anoia: Vam votar ABSTENCIÓ. Vam recordar als membres de l’equip de govern les declaracions de l’alcalde on assegurava que tots els convenis referents al projecte d’urbanització de Sant Elies estaven signats des del mes de Març. Se’ns va contestar que aquest conveni està signat des del mes de Març però que els serveis jurídics han recomanat que passi pel ple. No entenem com pot ser que hagi trigat 9 mesos en passar pel ple si realment ja estava signat al Març, que cadascú n’extregui les seves conclusions.

8.   Assumpte sous regidors: Els 7 punts anteriors es van liquidar en 15 minuts, la resta del ple es va basar en aquest punt.

L’alcalde havia preparat una declaració escrita on parlava del greu atac a l’honor, a la imatge de l’equip de govern, l’enorme greuge patit per les nostres “mentides” i no se quantes coses més concloent amb la exigència d’una rectificació pública del Grup de CDC de Mediona.

Va ser una vergonya veure com vuit persones que ostenten càrrecs públics més la Secretària-interventora van increpar als dos regidors de CIU durant més de mitja hora ( fins i tot van parlar regidors als que pràcticament no els hi coneixíem la veu) amb acusacions falses i malintencionades. Se’ns va acusar de tot menys d’assassinat: d’acusar a l’equip de govern de robar, d’acusar a la secretària-interventora de corrupte, de publicar documents amb noms i cognoms vulnerant així la llei de protecció de dades, i un llarg etcètera. De fet, la secretària-interventora ens va amenaçar amb “ tallar-nos l’aixeta” de la documentació i informació si fèiem un mal ús de la mateixa com ara publicar-la ( ULL, parlem de documents públics, de retribucions de regidors i funcionaris municipals), que s’havia informat i que té la facultat de donar-nos més o menys informació d’acord amb el seu criteri.

Contestarem a aquestes acusacions molt breument, no cal gaire més: busquin les nostres publicacions i provin de demostrar aquestes acusacions, a veure si són capaços de trobar una sola línia on els acusem de cometre il·legalitats, on acusem a la secretària de corrupte o simplement revisin les fotografies a veure si troben el nom d’algú apart del de l’alcalde.

Sobre el ple d’ahir i pel que fa referència a aquest punt de l’ordre del dia, ens quedem només amb una veritat irrefutable, el moment en que la Secretària-interventora reconeixia que el títol de la classificació funcional ÒRGANS DE GOVERN estava equivocat i que induïa a errors, i que havia donat ordre als informàtics perquè ho modifiquessin. Ens quedem també amb la reacció d’en Servand a aquesta afirmació, corregint immediatament a la secretària dient que no era un error, que l’error era nostre per haver-ho interpretat malament. Finalment ens quedem també amb com no van saber respondre quan els vam demanar explicacions del per què no se’ns havia permès fer fotocopies dels llibres de comptes per ordre de l’alcalde.

En fi, si esperen una rectificació d’aquest grup municipal més val que esperin asseguts. En tot cas, i perquè no es digui que som cabuts, si l’equip de govern reconeix públicament l’error en la titulació de la classificació funcional ( aquesta vegada però que ho reparteixin ells, que no enviïn a la brigada), no tindrem cap inconvenient en canviar la frase “la comptabilitat de l’Ajuntament de Mediona reflecteix que l’equip de govern va percebre remuneracions durant l’any 2008 per import de 167.984,21 €” per aquesta altre “la comptabilitat de l’Ajuntament de Mediona reflecteix que el personal funcionari va percebre remuneracions durant l’any 2008 per import de 167.984,21 €“. Fins que això no passi, ja hem dit tot el que havíem de dir.

Grup Municipal de CDC Mediona
  

6 comentaris:

  1. Buenas tardes ,

    Acabo de leer el resumen del ultimo pleno y hay algo que no entiendo, en relación a ANAIGUA i el Sr. Junyent podrían explicar esto ?

    Según tengo entendido, Anaigua tiene la "exclusiva" de la distribución del agua en Mediona, esto produce algún beneficio al municipio ?

    Lo pregunto porque hace unos dos años,con la sequía, el ayuntamiento se preocupo por el tema de traer cubas etc , si una empresa privada es la encargada porque el ayuntamiento se preocupa de este tema ?

    Muchas gracias

    ResponElimina
  2. Anims nois, ja saveu com se les gasten, a més, ara ja toca el desgast a fons k venen eleccions, aquestes encabritades us han de servir per carregar piles, amb mi funciona ^_^

    Gemma


    Al primer anonimo: Aguas Anoia es la que abastece Sant Elies, empresa localizada en Piera, mejor no profundicar en el tema, se encargaran los expertos,hablan del convenio k han firmado por las obras k tiene k hacer en Sant Elies.

    ResponElimina
  3. per cert, algu ha fet numeros del k costara als de la Font del Bosc, el conveni k s'ha firmat amb el Junyent?

    cuan sera publica akesta documentació?
    jaja jaja

    Gemma

    ResponElimina
  4. "mejor no profundizar en el tema"

    Que significa esto , perdonarme pero no lo entiendo .

    Por que no puedo preguntar sobre este tema ?

    "un acord entre ANAIGUA i el Sr. Junyent per comprar els pous de l’aigua i les instal•lacions de la xarxa d’aigües de La Font del Bosc que passen a propietat municipal."

    Que coste tiene esta operación ?

    Esto implicara un aumento en el recibo?

    Agradeceré alguna explicación .

    Muchas gracias

    ResponElimina
  5. disculpa, pense k preguntavas por otra cosa

    ResponElimina
  6. ja ja ja y ese 5% restante de la aprobación del POUM que no se aceptó ????

    ¿Será de algún "amor" escondido?

    ResponElimina