diumenge, 19 de desembre del 2010

ES L'HORA DE POSAR FIL A L'AGULLA

Benvolguts lectors,

Ahir Dissabte es va cel·lebrar l'últim ple de l'any 2010 a l'Ajuntament de Mediona. Abans de començar, en Servand tenia preparada una declaració en la que, en poques paraules, se'ns deia que atenent a que no ens hem retractat en la nostra afirmació que la comptabilitat de l'Ajuntament de Mediona per a l'any 2008 reflecteix unes retribucions per l'equip de govern de 167.984,21 €, l'equip de govern socialista des d'ara NO CONTESTARÀ PREGUNTES FORMULADES PEL GRUP MUNICIPAL DE CIU. A això li hem de sumar les amenaces que vam rebre en el ple anterior per part de la secretària-interventora on ens deia que ens tallaria l'aixeta de la informació i documentació depenent de l'ús que en féssim de la mateixa.

En vista de tot això i en exercici de la responsalitat que tenim otorgada pels nostres votants i demés ciutadans de Mediona, hem decidit que ja n’hi ha prou de traves, ocultacions i manipulacions!! Ha arribat l’hora de posar fil a l’agulla i empendre les mesures legals que siguin necessaries per aclarir què està fent l’equip socialista amb els diners i els impostos de tots els medionencs i medionenques. Si no ens volen facilitar la informació necessària per a l'exercici de les nostres responsabilitats i que tenen el DEURE LEGAL de facilitar-nos, potser l'hauran de lliurar als organismes fiscalitzadors que tenim a la nostra disposició.

Aquest és el comunicat que vam llegir al darrer ple municipal del 18 de Desembre del 2010:

Benvolgut alcalde-president i regidors de l’Ajuntament de Mediona,
Ningú quedarà sorprès si afirmem que el tarannà d’aquest equip de govern en referència al tractament dels comptes municipals no ens genera cap confiança. Des de fa molts mesos, inclús podriem dir anys, venim manifestant la nostra disconformitat amb el desfasament temporal, les traves constants i la opacitat mostrada per l’equip de govern socialista. Lamentablement, aquesta crítica la podem fer extensiva a la Secretària-interventora de l’Ajuntament de Mediona la qual juga un paper fonamental en tot allò referent al control d’ingressos i despeses d’aquest municipi.
Diguem-ho clar, els comptes aprovats per aquest equip de govern no són ni han sigut mai, des del nostre punt de vista, aigua clara. I no volem que ningú pensi que diem les coses per dir-les… ens basem en fets contrastables com el fet que l’Ajuntament de Mediona aprovi 3 exercicis comptables durant l’any 2010, concretament els exercicis 2007, 2008 i 2009, casualitats de la vida que al Maig vinent tenim eleccions municipals. No oblidem el risc de perdre les subvencions de la Generalitat per al proper exercici a causa dels incompliments legals en aquesta matèria. Ens basem en factures que entren per ser aprovades al ple i que son retirades immediatament després que nosaltres posem el crit al cel amb el pretexte d’errors administratius, com va passar amb la factura del material elèctric arrel de les ventades del 2008. Ens basem en fets com que alguns comptes comptables que teòricament fan referència a les retribucions del personal funcionari, tinguin titulada la seva classificació funcional amb el nom Òrgans de Govern, una denominació que ni tan sols pertany a l’esmentada clau funcional sinó a un subcompte de la mateixa. Ens basem en un camp fotovoltaic que segons l’alcalde genera uns beneficis desorbitats però que sobre el paper és una ruina pel municipi. O simplement ens basem en una modificació del pressupost pel 2009 per import d’1 milió d’euros quan parlem de pressupostos de 3 milions d’euros d’import total, una modificació que representa més d’un 30 % del pressupost inicial.
Per tot això, entendran que la nostra obligació com a representants electes de part de la ciutadania medionenca, passa per demanar a la sindicatura de comptes, i a qui faci falta, que intervingui amb la finalitat de confirmar o desmentir les nostres sospites.
Requerim doncs a l’equip de govern i a la secretària-interventora de l’Ajuntament de Mediona la màxima col·laboració per a futures accions d’investigació per part d’aquest grup municipal, així com de qualsevol organisme fiscalitzador que ho requereixi.

Grup Municipal de CDC Mediona

P.D.: Aprofitem l'abinantesa per publicar un document que guarda una estricta relació amb el que estem parlant. Es tracta d'una carta enviada per la Direcció General d'Administració Local on es comunica a l'Ajuntament de Mediona que tenen retinguts 106.808,52 € del Fons de Cooperació local de Catalunya per no haver presentat els comptes del 2008 ( deu ser que l'Ajuntament de Mediona va "sobrat" de diners):

13 comentaris:

  1. D'aquesta manera tan "exemplar", es gestionen els cabals dels medionencs.Ja pot dir, ja, que som exemple d'aixó o d'alló, pero segúr que si hi hagués un premi a la mala gestió ara mateix en seriem guardonats.

    ResponElimina
  2. Que donde están los defensores del Servand, con que éramos un municipio a imitar.
    No decían que si no tenían pruebas, no denunciaban parece que si hay pruebas.
    Yo creo que tiene mucho que explicar.
    Pero como siempre será lo de siempre, mienten y no saben ni lo que miran.
    La sindicatura de cuentas si que sabrá donde mirar, si encuentra algo vale mas que vaya haciendo la maleta.

    ResponElimina
  3. Pues yo no lo tengo tan claro... son muchos los ayuntamientos que han hecho trampas y no se les pilla en años, si se les pilla...

    Tengamos fe en la buena fe, mucha fe, lo sé.

    ResponElimina
  4. Ja era hora que arribés a Mediona una oposició amb ganes de treballar i preparada per plantar cara a les mentides, demagògia de la barata i "maniobres", d'aquest Ajuntament, sobretot del Servand perquè la resta estan de guarniment, de comparsa.
    El Servand no ha pensat mai en Mediona, sempre ha pensat en el seu EGO. No medita sobre si Mediona seria més feliç amb una riera neta, amb uns carrers nets, amb un Patrimoni ben conservat, admirat i visitat. Un poble amb més sortides professionals degut a la seva riquesa cultural i mediambiental..¿Com ha de pensar això el Servand? El Servand només pensa en sortir a la premsa perquè Mediona es pionera en unes PLAQUES FOTOVOLTAIQUES deficitàries que d'aquí a 10 anys seran obsoletes. ¿Aquin Medionenc fan feliç aquestes plaques?
    ¿Quants Medionencs serien més feliços amb unes altres iniciatives?
    La respposta només cal buscar-la a la reunió que vam tenir per decidir quin futur vol Mediona.
    ¿Què va dir la gent? De tot el que va demanar la gent, ¿què es farà? Res. Aquest dia va ser quan me'n vaig adonar que el poble anava per un cantó i en Servand GOVERNAVA per l'oposat. Aquest dia vaig veure que en Servand estava sol amb la seva immensa egolatria. I pels comentaris que he sentit a gent molt propera al seu partit (més de 20) en Servand perdrà les eleccions (que ja les ha perdudes fa un mes)
    Felicitats CIU pel vostre esforç, per la vostra dedicació i per la vostra paiència.

    ResponElimina
  5. Yo estoy horrorizado con este ayuntamiento, que es esto de no contestar a la oposición?

    pero esto es socialismo o caciquismo?

    Quien se cree que es para tratar a la oposición de esta manera?

    por una vez que hay gente trabajando en la oposición desde hace seis o siete años y este alcalde no demuestra tener ni un poco de clase....

    VAYA A COMPRAR JAMONES A TERUEL HOMBRE !!!

    ResponElimina
  6. A Servand lo han abandonado incluso los suyos. Hay mucha gente que esta harta de sus "cacicadas". Sobretodo de su prepotencia. De gastarse el dinero de los contribuyentes en pijadas que no sirven para mejorar sus vidas.
    Cuando estava en la oposicion se quejaba de que los de CIU creaban mal ambiente en el pueblo y ahora el hace lo mismo. Solo escucha a los que le adulan o callan. Cuando alguien le hace una critica constructiva, se convierte en su "enemigo". He oido de gente que le ayudó a ganar las elecciones que se sienten como un "Klinex", usados y tirados...

    ResponElimina
  7. He llegit el certificat de la Secretària interventora, l'Olívia, i, d'una manera molt sibilina, perquè NO HO ENTENGUI NI DÉU, diu que durant el 2008 s'han cobrat 100000 ( 47.949 més 50. 446,72 euros) en desplaçaments, dietes...en la partida 230, classificació 1.0.0. Traduït en pessetes 16 milions de les antigues pessetes. I al final fa unes afirmacions, liant la troca, entre partides, classificacions, funcionaris, capítol 1, etc, ¿I QUÈ MÉS DÓNA, OLIVIA, S'HAN COBRAT I NO ENS VINGUIS AMB ROMANSOS. ¿PER QUI ENS PRENS?

    ResponElimina
  8. De veritat que a ningú li sembla greu això ? :

    "atenent a que no ens hem retractat en la nostra afirmació que la comptabilitat de l'Ajuntament de Mediona per a l'any 2008 reflecteix unes retribucions per l'equip de govern de 167.984,21 €, l'equip de govern socialista des d'ara NO CONTESTARÀ PREGUNTES FORMULADES PEL GRUP MUNICIPAL DE CIU"

    Com a lectora , porto dies esperant a veure si algu diu alguna cosa respecte això.
    Això ho pot fer ?

    ResponElimina
  9. No, no ho pot fer, com tantes altres coses que no pot fer i fa, i tant altres que hauria de fer i no fa.

    Tenim el gran avantatge que ens en sortim prou be sense la seva col·laboració i que amb aquesta mena de situacions i comportaments és ell mateix qui es posa en evidència.


    Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya (DOGC núm.3887 de 20.5.2003)..

    Dret d'informació
    164.1 Tots els membres de les corporacions locals tenen dret a obtenir de l'alcalde o alcaldessa o del president o presidenta, o de la comissió de govern, tots els antecedents, les dades o les informacions que són en poder dels serveis de la corporació i són necessaris per al desenvolupament de llur funció.

    164.2 Els serveis de la corporació han de facilitar directament informació als membres de les corporacions quan:
    a) Exerceixin funcions delegades i la informació es refereixi a assumptes propis de llur responsabilitat.
    b) Es tracti d'assumptes inclosos en l'ordre del dia de les sessions dels òrgans col·legiats dels quals són membres.
    c) Es tracti de l'accés a informació o documentació de la corporació local que sigui de lliure accés als ciutadans.

    164.3 En els altres casos, la sol·licitud d'informació s'entén com a acceptada per
    silenci administratiu si no es dicta resolució denegatòria en el termini de quatre dies a comptar de la data de presentació de la sol·licitud. En qualsevol cas, la resolució denegatòria s'ha de motivar, i només es pot fonamentar en els supòsits següents:
    a) Quan el coneixement o la difusió de la informació pugui vulnerar el dret constitucional a l'honor,la intimitat personal o familiar o a la pròpia imatge.
    b) Quan es tracti de matèries afectades per la legislació general sobre secrets oficials o per secret sumarial.

    164.4 El que disposen els apartats anteriors s'entén sens perjudici de l'obligació de facilitar a tots els membres de la corporació la documentació íntegra de tots els assumptes inclosos en l'ordre del dia de les sessions dels òrgans col·legiats, des del mateix moment de la convocatòria. Quan es tracti d'un assumpte inclòs per declaració d'urgència, s'haurà de distribuir, com a mínim, la
    documentació indispensable per poder tenir coneixement dels aspectes essencials de la qüestió sotmesa a debat.

    164.5 Els membres de la corporació tenen dret a obtenir còpia de la documentació a la qual tenen
    accés. Aquesta còpia es pot obtenir en format paper o bé en el suport tècnic que permeti d'accedir a la informació requerida.

    164.6 Els membres de la corporació han de respectar la confidencialitat de la informació a què tenen accés per raó del càrrec si el fet de publicar-ho pot perjudicar els interessos de l'ens local o de tercers.

    ResponElimina
  10. He entrado en la web de la Sindicadura de Cuentas y en Corporaciones Locales - Ayuntamiento de Mediona, en el apartado de Ens está una entrada de registro relacionado con la Cuenta General y el Ejercicio del año 2.007 lleva fecha 22/7/2010 y el del 2.008 13/12/2010, por lo que aunque se entrego la documentación fuera de plazo.
    En el tema de la carta del Cap de Servei de Gestió del Fons de Cooperació i Estructurals de fecha 25 de Octubre y entrada en el Ayuntamiento el 3 de Noviembre, no creo que ahora hay ningún problema para que ahora se abone dicho importe.

    ResponElimina
  11. y las del 2009 que ?? para cuando ?? las empresas tenemos la obligación de presentar cuentas seis meses despues del cierre del ejercicio, que hace tan especial a este ayuntamiento que no las presenta ?? o que presenta tres en un mismo año ?? justo en el que se le avecinan elecciones ??

    ResponElimina
  12. Respuesta 29 de desembre de 2010 17:25

    Por lo que estas escribiendo me parece, que es correcto para ti que la contabilidad de tu ayuntamiento. Si estas empatronado en Mediona, del año 2.007 se presente al 2.010 y así sucesivamente hasta el 2.008 y 2.009.
    Si de abonarse la subencion se tendrá que abonar, pero por que no se cumple el plazo y se hacen las cosas bien.
    Es mas fácil no pasar cuentas con nadie, y no cumplir los plazos. Vaya honestidad.

    ResponElimina
  13. Respuesta 29 de desembre de 2010 17:25


    Creus correcte que ens retinguin subvencions per entregar les documentacions fora de plaç??.

    Jo crec que no!.

    http://www.tv3.cat/videos/3291031/La-Sindicatura-exigeix-als-ajuntaments-que-presentin-els-comptes

    ResponElimina