dissabte, 9 d’octubre del 2010

DIUMENGE 17, A CAMINAR PER MEDIONA!!!!

Com veieu s'ha organitzat una caminada pel proper Diumenge dia 17, on gaudirem també de les explicacions del reconegut historiador Miquel Vives Tort.

Ens hem volgut sumar a aquesta activitat perquè, com venim dient des de fa temps, és important que un municipi eminentment rural com el nostre conegui el seu patrimoni històric, cultural i mediambiental alhora que l'aprofita com a motor de la seva economia.

Val a dir que al tractar-se d'una activitat sense color polític, on hi assistirà la oposició però també esperem que hi assisteixin membres del govern, tothom hi té cabuda i pot ser un mitjà per unir a totes aquelles persones interessades en preservar i potenciar el nostre patrimoni.

Vinga va, animeu-vos tots a venir, que a ningú li farà mal una mica d'aire lliure i aprendre coses noves!!!!

29 comentaris:

  1. És una llàstima que no es tingui una visió, per promocionar des de l'Ajuntament el turisme rural.
    És una sortida a l'atur que tenim, i tenim un territori ric, en paisatge i activitats a l'aire lliure.
    Promocionar el castell, i reparar els desperfectes que hi ha, fer activitats donar-lo a conèixer, a Cataluya i al món.

    ResponElimina
  2. El 33 inicia el Camí de Sant Jaume
    És una nova sèrie documental que vol descobrir el territori a través dels camins que travessen Catalunya
    Segons el Conseller Huguet: “és una radiografia viva de la gent que viu en el territori”
    Una altra manera de descobrir el territori i la seva riquesa. Aquest és l'objectiu de GR. Camí de Sant Jaume, una nova sèrie documental que el 33 estrenarà d'aquí a una setmana –el divendres 15 d'octubre a les 21.45h–. Presentada i dirigida per Marc de las Heras, la sèrie, que es va presentar ahir al Centre Excursionista de Catalunya, està produïda per TV3 i Cactus Produccions amb el suport de la conselleria d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat.
    GR. Camí de Sant Jaume mostrarà cada setmana una de les nou rutes programades per aquest gran recorregut i proposarà seguir des d'un altre punt de vista diferents camins catalans. Al llarg de les diferents rutes s'aniran ensenyant paisatges, història i personatges a qui el presentador, Marc de las Heras, ha volgut donar un protagonisme especial: des d'oficis tradicionals a pelegrins i gent del camp. El conseller Josep Huguet va destacar ahir durant la presentació que “s'ha aprofitat la força que ja tenia la marca del Camí per descentralitzar el turisme; fer créixer el turisme interior”. El programa oferirà el que el conseller anomena “una radiografia viva de la gent que viu en el territori”. I més enllà de ser un recorregut només pel patrimoni cultural, en mostrarà una “dimensió sociològica que li doni vivesa”. “Hem fet una aposta per posar en relleu aquest patrimoni cultural, que es pugui visitar i fer una fusió entre la visita turística i l'artesana. El cap de programes de TV3, Jordi Serra, va afegir que “a la cadena arriben moltes propostes d'espais de viatges pel món, però poques sobre el nostre entorn més immediat”. Marc de las Heras, que col•labora per primera vegada amb TV3, va confessar que el programa ha sobrepassat les expectatives: “Pràcticament en tots els capítols hem trobat coses que no ens esperàvem, algun personatge que ens l'hem trobat per casualitat”, l'interès dels quals ha fet que formessin part del contingut del programa. El Marc s'involucra amb les persones que es va trobant i, així, “una pastora m'ha ensenyat a pasturar, i he entrat en un taller artesanal de pipes”. La banda sonora és només música catalana.

    La TV de Catalunya també aposta pel nostre PATRIMONI, per la nostra CULTURA, pels CAMINS HISTÒRICS. ¿Capteu el MISSATGE?
    Eva Sastre

    ResponElimina
  3. bona iniciativa, el que no entenc es que diuque es una activitat sense color politic. quina de les activitats a part de la campnaya electoral pura i dura en any que toquen eleccions te color polític?

    ResponElimina
  4. Que voleu?, fer un acte politic per Convergencia?....deixeu el poble en pau, d'una vegada per totes!!.No polititzeu els actes al poble, ni intenteu beneficiar interesos d'atres!, com heu fet sempre!!!.

    ResponElimina
  5. Que passa que no us agrada que ens impliquem, en iniciatives personals per a vosaltres tot és política.
    Doncs per a nosaltres no tot és política, i gaudir de la natura i la gent, sigui del color que sigui, és el més normal.
    Vine que et relaxis, i veuràs les coses d'un altre color.

    ResponElimina
  6. Vaja, vaja...

    Que passa que no us agrada que ens impliquem, en iniciatives personals.

    En comptes de pensar en iniciatives personals, cal que penseu en els interesos comuns al municipi, com deixar de posar traves al polisportiu!.

    ResponElimina
  7. Escolta !! i si volen fer un acte de covergencia que ??? Pensavem que eres socialista i resulta que ets NAZI !!! esteu molt mal acostumats a fotre el que us dona la gana .... i això se us ha acabat .... Fica Panxa !!

    I beneficiar interesos d'altres ??? que pasa que si no son els del teu trocet allà dalt no et va bé ..... ???


    Et penses que la gent es idiota i ja fa molt de temps que us han clitxat...

    Endevant nois que potenciar la historia i la cultura es una gran iniciativa, deixeu que els socialistes s'enfonsin solets.

    ResponElimina
  8. sre. de ciu no podeu entendre res ni sou capaços de fer res per mediona, nomes el vostre benefici partidista, quina pena!

    ResponElimina
  9. Si, com heu clitxat a aquests de ciu els amiguets del Servand eh... menys mal que a Mediona us tenim a vosaltres per obrir-nos els ulls. No us podeu arribar a imaginar els beneficis personals que treuen aquests de CIU, ara tenen tots cases mes grans, cotxes nous ( de fet el regidor aquell, el Lluís Ollé ara va amb Ferrari), terrenys requalificats, etc. I en canvi el pobre Servand no té ni propietats al seu nom i el cotxe que porta ja té un munt d'anys. Amés dels regidors socialistes no hi ha ni un que tingui interessos personals, ni terrenys rústics ( requalificables??), ni cobren de l'Ajuntament, etc.

    Per favor, siguem tots seriosos i deixem de dir tonteries. L'acte del Diumenge vinent l'organitza gent particular interessada pel patrimoni cultural medionenc, no l'organitza cap partit polític, ho diuen molt clar a l'escrit inicial ( ells s'hi sumen), però encara que ho organitzés un partit polític deixaria de ser una bona iniciativa? Es que en aquest municipi som tant cínics, hem arribat a un punt d'odi tant gran com per no saber veure els encerts quan no son nostres? Això si que fa pena...

    ResponElimina
  10. Els socialistes fan servir el "divide i venceras"... per que en la divisio resideix el seu exit. Si ho fan tant bé com creuen, no haurien de tenir por que existeixi cap altre alternativa, em fa pensar que ni ells mateixos tenen segur que ho facin prou bé.

    ResponElimina
  11. En comptes de pensar en iniciatives personals, cal que penseu en els interesos comuns al municipi, com deixar de posar traves al polisportiu!.


    Posar traves, és a dir que el poliesportiu no es pot usar, per a fer activitats si no aquesta, rebut per l'ajuntament.

    El bé comú és no fer, EL ILEGAL QUE SIGUI LEGAL, perquè l'alcalde ho vol així.

    Això no un país tercermundista, que un cacic del tres al quart, faci ilegalidades encara que sigui l'alcalde.

    ResponElimina
  12. Aquest últim anónim jo no l'entenc , no se si va amb ciu o contra ciu, hi ha gent que no sap ni escriure ... el que entenc menys es que per aquí es diu que es culpa de ciu que el poliesportiu estigui sense inagurar ?? jajaja si us plau expliqueu m'ho per que això no s'ho creu ningú.

    Salut.

    ResponElimina
  13. LOS TEMPLARIOS DE MEDIONA11 d’octubre del 2010, a les 11:09

    Contestando al anónimo de las trabas al poliesportiu,nada más lejos de la realidad,me consta que los de CIU estan preocupados como todo el mundo por la apertura del polideportivo, cuanto antes mejor!!!PERO CUMPLIENDO LA LEGALIDAD, NO COMO NOS TIENE ACOSTUMBRADOS EL SR. ALCALDE,QUE HA PROCLAMADO A LOS CUATRO VIENTOS LAS DIVERSAS INAUGURACIONES Y ACTIVIDADES DEL POLIESPORTIU.

    ResponElimina
  14. Em sembla que els que diuen que es un acte polític son una colla d'ignorants i si son socialistes encara més ignorants ja que aquest senyor es un socilista molt reconegut a sant sadurni... esta clar que mediona amb aquest socilistes que tenim viu completament aillada de la resta del penedes i això ens portarà al fracàs més absolut.

    Ojala que vingui molta gent diumenge.

    ResponElimina
  15. Nou escrit al bloc del servand.

    Com sempre, fa la feina que ha de fer, i ho pregona als quatre vents.

    Per cert tot ciutadà de Mediona, és de primera fins als emigrants, no confonguis a la gent.

    ResponElimina
  16. Llegiu que és per flipar...

    Com no podia ser d'altra manera algú ha contestat la carta de J. Vaderribas publicada al diari "El Mundo"

    De tant en tant hi ha algú que sap pegar-los on més mal els fa...

    Llegiu i gaudiu...

    J. Vaderribas va escriure una carta a EL MUNDO brutal contra Catalunya i els catalans... I li han respost...

    En primer lloc teniu la carta de J Vaderribas i en segon lloc la resposta per part del Sr. Jordi Net.

    És boníssima!



    CARTA DE J. VALDERRIBAS PUBLICADA A EL MUNDO:

    Vaya por delante que mi simpatía por vascos y catalanes es la misma, es decir, ninguna. Pero al menos sé distinguir entre un adversario válido y otro que no lo es. Dicha distinción es muy importante para todo español que se precie, cuyo objetivo en la vida debe ser dar por periclitados los nacionalismos periféricos. Aunque el nacionalismo vasco está emponzoñado por los crímenes abyectos de la banda etarra, son un rival de mucha más enjundia para la nación española que los siempre timoratos catalanes. Y voy a tratar de explicar el porqué.

    Mientras los vascos han sido siempre un elemento incómodo en todas las invasiones que ha padecido la península, (romanos, godos, árabes), los catalanes se han dejado siempre conquistar por el primero que ha pasado por allí. A un lado la resistencia al invasor, al otro, los fenicios que por un plato de lentejas dejan que se mancille su honor. De hecho, un castellano recio siempre se sentirá más identificado con el carácter rudo y batallador del vasco, dejando momentáneamente a un lado el episodio repugnante que lleva a cabo una banda de asesinos desalmados, que con la falta de carácter, el "acongojamiento", el rechazo al enfrentamiento y el amor por el dinero y no por lo propio que caracteriza a nuestros particulares judíos.

    Por todo esto no me extraña que al primer ataque serio que se le plantea al nuevo gobierno de la Generalidad, sean los propios catalanes los que sacrifiquen a Carod. Mientras los vascos recibieron una presión incomparablemente superior durante el periodo previo a las últimas elecciones autonómicas, y por desgracia para la nación española con resultado nefasto para nuestros intereses, en Cataluña no han sabido resistir ni el primer achuchón. Era de esperar, no tienen sangre. Ellos mismos destruyen a sus líderes.

    No tengamos ninguna duda de que con un par de escaramuzas más, el gobierno de la Generalidad caerá, se convocarán elecciones anticipadas y volverán a gobernar CiU y el PP. Todo debe estar bajo control. Dicen mis contactos en Cataluña que ERC, de hecho el único intento mínimamente serio de ponernos un poco nerviosos, va a quedar electoralmente diezmada el 14-M, mientras que los siempre dóciles chicos de Pujol van a salir ganando de este embrollo. Y ya sabemos que a esta gente con un par de contactos económicos se les tiene más que domesticados. De hecho, encarnan al auténtico fenicio. En definitiva, y para apagar los temores de un buen amigo mío, nuestra autentica preocupación debe estar centrada en el norte.

    Los catalanes se anulan ellos mismos, y si se ponen un poco nerviosos, sacamos la tontería del fútbol (el Barsa, ese gran narcótico) y ya están entretenidos para unas cuantas semanas.


    RESPOSTA A LA CARTA DEL SR. J. VALDERRIBAS A EL MUNDO:
    sigue

    ResponElimina
  17. Apreciado Sr. Vaderribas,

    Vaya por delante que mi simpatía por los ignorantes prepotentes y los chulos castizos es la misma, es decir, ninguna. Puestos a buscar "adversarios", usted, con su prepotencia, incultura y desfachatez me va como anillo al dedo. La gente como usted y los de ETA son dos caras de la misma moneda. El nacionalismo español ha sido siempre ofensivo e imperialista, es decir, criminal, como el de ETA. Ustedes, adversarios nacionalistas españoles, se piensan que España es el centro del mundo y que los que no son castellanos recios y vascos fornidos, son unos cagados y unos comemierda. Lo más grave es que se lo dejen escribir en un medio de comunicación público.

    Veamos, si usted tuviera dos dedos de frente, debería ser más riguroso con la historia y no trepanar las mentes blandas de sus compatriotas con falsedades. Los catalanes no existíamos en la época de los fenicios, ni en la romana, ni prácticamente en la visigoda. Tampoco existían los castellanos, ni mucho menos los españoles. En cuanto a los vascos, no lo tengo claro (¿podríamos decir que eran los íberos?). De hecho, los catalanes existimos, como nación, desde el año 865 aprox. Llegamos a ser una gran nación hasta el 1412, cuando desgraciadamente se
    extinguió la dinastía catalana con el último rey Catalano/Aagonés, Martí L'Humà. En el Compromiso de Caspe, las Cortes Catalanas decidieron (equivocadamente) pasar a una dinastía castellana con la condición de que ésta respetara las leyes e instituciones de Catalunya, representadas por la Generalitat.

    ResponElimina
  18. Está claro que la mente castellana no estaba preparada para respetar acuerdos, y por lo que veo, no lo estará nunca. Desde entonces han tratado sistemáticamente de violarlos. Si esto se lo hiciéramos nosotros a ustedes, nos llamarían traidores, innobles y nazis, pero como son ustedes quienes lo hacen, se quedan más tranquilos si piensan que nos dejamos prostituir por dinero. Esto me lleva a pensar en su obsesión por que nosotros sólo pensamos en el dinero. Tienen ustedes además la virtud de vomitar lo primero que les viene a la cabeza, y como uno de sus principales defectos es la envidia, nos achacan constantemente que sólo pensamos en el dinero (lo mismo que les pasa a los judíos en otras partes). Esto viene de la época en que, después de haber expoliado las Américas, su declive les llevó a morirse de hambre y se dieron cuenta de que tenían unas "provincias" periféricas donde curiosamente, por no haberlas dejado ir a saquear las Américas(esa es su mentalidad), se lo habían tenido que currar en su país, creando riqueza de la nada con su industria floreciente.

    Pues bien, a pesar de lo que les asqueaban los industriales catalanes "por su afán por el dinero", no les asqueaba emigrar a su país para ganárselo y mucho menos recibirlo de los impuestos que con habilidad fenicia gestionaban (para sus batallitas y dispendios en la Villa). Otros países como Holanda, Inglaterra, Italia, etc., hacían (y hacen) lo que hacíamos (y hacemos) los catalanes. Parece que ellos tienen todo el derecho del mundo de hacerlo, no así los catalanes ni los judíos.
    sigue

    ResponElimina
  19. Hablando de batallas, decirle, adversario inculto, que la que perdimos en 1714, o mejor dicho, la que ganaron ustedes, gracias a su gran "bravura y arrojo", se debió a que Inglaterra nos traicionó. Resulta que el Archiduque Carlos, nuestro candidato a heredar el trono de Carlos II, heredó durante la contienda la corona de Austria, y por tanto, al equilibrarse las fuerzas en Europa, Inglaterra decidió abandonar a su suerte a los Catalanes - Tratado de Utrecht 1713 -, con quienes habían pactado una alianza (aunque se quedaron Menorca y Gibraltar*). El ejército castellano-francés tardó dos años en entrar en Barcelona, después de sitiarla por mar y tierra.
    Si los catalanes, como usted insinúa, eran una panda de cobardicas, el ejército castellano-francés, con unos medios y efectivos infinitamente superiores, debía ser un enjambre de mariquitas. Gracias a esto, el castellano, que a partir de entonces pasó a denominarse español, se impuso en Cataluña.
    sigue

    ResponElimina
  20. Han pasado casi 300 años, y los catalanes seguimos pesados, erre que erre, con nuestro idioma y ganas de autogobierno. Somos un caso único de supervivencia en Europa (y tal vez en el mundo). Otros imperios colonizadores como Inglaterra o Francia, no tienen casos parecidos en sus dominios. A ustedes les gustaría ser como ellos, pero nunca lo podrán ser. Simplemente por que son una panda de chapuzas como Trillo, prepotentes como Aznar y creídos como Piqué que nunca podrán convencer a un nacionalista catalán. Seremos siempre su grano en el culo, incluso cuando hayan acabado con los Etarras.

    *A ver si hay "güebos" de tomar Gibraltar como El Perejil, ¡machotes!. Y es que en el fondo sois unos cobardes que sólo os atrevéis cuando lo tenéis claro.

    Som i Serem!
    Jordi Net




    Visca Catalunya!!!

    ResponElimina
  21. Mireu aquest ennlaç i podreu viatjar per la història de l'anticatalanisme:

    http://actualidadcatalana.blogspot.com/2008/10/catalanofobia.html

    ResponElimina
  22. Cada vegada estic més al•lucinat pel cinisme d'aquest "sr" en el seu últim escrit del bloc fa referència als desperfectes produïts per l'aigua i am tot cinisme diu:

    “fins i Tot Podem considerar que és la obligació de l'administració.”

    ¿Però que nassos s'ha cregut aquest home?
    No és que es pugui considerar que és obligació de l'administració,

    ÉS QUE ÉS UNA OBLIGACIÓ de l'Administració, QUE PER AIXÒ PAGUEM IMPOSTOS.

    I Vostè cobra per partida doble de la població, si no està capacitat per ocupar els càrrecs que ocupa DIMITEIXI.

    Així quan tinguem d'anar a un hospital també haurem de pensar Fins i Tot Podem considerar que és la obligació d'Atenes i si no ens morim.

    Dimiteixi ja i deixi al poble tranquil de les seves “brabuconadas.”

    Gota

    ResponElimina
  23. UN DATO MUY IMPORTANTE

    Deuda del ayuntamiento de Mediona 2008. 814.000 €

    Deuda del ayuntamiento de Mediona 2009. 832.000 €

    http://www.burbuja.info/inmobiliaria/burbuja-inmobiliaria/154749-deuda-viva-de-las-entidades-locales-31-xii-2009-a.html

    ResponElimina
  24. Y es només llarg termini les deutes a un any como polices no hi apareixen .... es curios que pugui el deute quan no s'ha signat res nou oi ?? ... o que el poble sapiga clar.

    ResponElimina
  25. Más datos:
    Habitantes, deuda a 31/12/2009, deuda por habitante
    Sant Pera de Riudebilles 2.376.- 122.000. € 51,347. €
    La Pobla de Claramunt 2.286.- 605.000. € 264,655. €
    Sant Quinti de Mediona 2.167.- 95.000. € 43,840. €
    Mediona 2.360.- 834.000. € 353,390. €
    *Creo que no hace falta más datos, pero sobran las palabras para definir, lo que pasa en el consistorio de Mediona.

    ResponElimina
  26. Aquest alcalde es un fabricant exel·lent de perles, així anomeno jo els sensesentits que penja al seu blog: “fins i Tot Podem considerar que és la obligació de l'administració.”

    aquesta ja es per partir-se de riure... SEÑOR Alcalde.... seguro que es de Teruel? los maños son mas listos!

    Gemma

    ResponElimina
  27. Per tant estem parlant de 826.376,63 € dels paguem una anualitat de 136.214,18 del que podem descomptar els que genera el camp fotovoltaic, garantits. Ens queda a pagar, amb recursos propis, uns 26.214 € a l’any.

    Aquesta va ser una de les seves perles .... que de ben segur en seguirem parlant.

    ResponElimina
  28. Qui es dedica a llaurar el cami cami ral???.
    Qui es dedica a malmetre el nostre pasat???.

    Pregunto i no acuso:

    Es cert que un acabalat i conegut "pages" de mediona es dedica a trinxar l'historia amb el beneplacit de l'ajuntament?.

    ResponElimina
  29. Es una pregunta que insinua que saps la resposta ... per que conegut i acabalat ??? no se si en deuen haver gaires a Mediona o si ??

    Jo el que se es que l'ajuntament no fa res per evitar que cadescu tiri per la seva, potser si que es acabalat aquest pages que pot conseguir que els bens culturals es destrueixin...

    ResponElimina