dissabte, 23 de gener del 2010

MIRANT CAP AL FUTUR

Benvolguts lectors,
Pengem aquí l'escrit que hem enviat per a la publicació de la revista de Mediona, editada per l'Ajuntament, i que serà repartida properament. Ens hagués agradat afegir-hi moltes coses més, però aquest és l'espai que ens faciliten. No obstant, hi hem pogut plasmar l'essència del que voliem dir.

A ningú li passa per alt la difícil situació econòmica del nostre país, comarca, poble, especialment pel que fa a l’atur. El percentatge d’aturats a l’Alt Penedès és del 14 %, 145 persones de les quals són de Mediona.


Les especialitats de Mediona impliquen que les principals fonts de treball passin bàsicament per dues empreses, Naulover i SCA. Tots estem d’acord en desitjar a ambdues empreses una llarga vida i prosperitat però hem de tenir alternatives per si de cas. El POUM preveia la creació d’una zona industrial a Mediona però aquest projecte s’ha eliminat per no estar previst al Pla d’Ordenació Territorial de l’Alt Penedès. I l’han eliminat perquè en el seu dia el nostre alcalde, el Sr. Servand, no va voler o no va saber defensar els interessos de Mediona davant dels altres Ajuntaments de la comarca. De manera que mentre alguns pobles veïns prosperaran en riquesa, serveis, habitants, etc., un poble com Mediona amb una extensió de terreny de 47 km quadrats, un dels més grans de la comarca, quedarà estancada, confiant la seva prosperitat a dues empreses.


I mentre això passa, l’Ajuntament només pensa en urbanitzacions modèliques i en fer-se homenatges posant els seus noms a béns municipals.


Confiem doncs que l’SCA i Naulover segueixin sent un motor econòmic per Mediona, però per damunt de tot, que l’Ajuntament lluiti per esmenar el seu error.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada