divendres, 11 de desembre del 2009

RECTIFICACIÓ

Benvolguts lectors,
Algú ens ha fet veure que haviem comès un error a l'hora de donar les xifres del cost de la construcció del nou dipòsit de Sant Elies. Demanem disculpes públicament per aquest error el qual ha estat sense mala fe. Prova d'això és que no tenim cap inconvenient en reconèixer-ho i disculpar-nos.

Per tot això, republiquem l'article degudament rectificat, tot reiterant les nostres disculpes.


Per què ens obliga a demostrar que menteix?

Benvolguts lectors,
En resposta a l’últim escrit publicat al blog d’en Servand Casas referint-se al grup de CIU i donant la seva “peculiar” versió sobre cadascun dels temes que s’hi tracten, ens ha semblat important escriure una rèplica per posar-hi una mica de llum:

1. Ens sembla interessant que a les 12 hores de publicar el nostre escrit ja hi trobem resposta al seu blog. Potser hauria d’estar més pendent de governar un Ajuntament, dirigir una escola, dirigir una escola bressol i donar classes als alumnes que de publicar missatges al seu blog ( el dia que la conselleria d’educació li controli les hores dedicades a les seves tasques professionals ja veurem com se’n sortirà…).

2. Sobre el tema de la salut de l’aigua que consumim, ens sembla perfecte que ens digui que estiguem tranquils, però tal com hem manifestat en altres ocasions la seva paraula no és suficient, volem DOCUMENTACIÓ.

3. Sobre el tema de l’endeutament, diu textualment “ aquí es confon el que és endeutament amb pòlisses de crèdit i amb deute real. Cal fer un curset”. Aveure, millor el curset l’impartirem nosaltres: una pòlissa de crèdit no és altra cosa que un compte corrent amb un saldo disponible de fins al límit de crèdit concedit. Per tant, el titular de la pòlissa podrà disposar de tot aquest saldo a crèdit, pagant per aquest concepte un tipus d’interès X sobre el saldo disposat. Per exemple, si tinc un pòlissa de crèdit de 300.000 € i en disposo 200.000 €, pagaré interessos per aquests 200.000 € ( apart dels interessos pel saldo no disposat, els quals són molt inferiors). El més important és que, normalment, les pòlisses de crèdit es formalitzen per 1 any, passat el qual es poden renovar o no depenent si l’entitat bancaria ho autoritza o no. A les pòlisses de crèdit se les classifica com a “ deutes a curt termini”, perquè es tracta de deutes a 1 any. Per tant, encara que siguin deutes a curt termini segueixen sent deutes ja que un cop disposats els 300.000 € els has de retornar.
No obstant, el kit de la qüestió és que si jo formalitzo una pòlissa i em gasto els diners pels que pago només interessos, puc anar renovant aquesta pòlissa any rere any i aquest deute SEMPRE serà considerat com a “ deute a curt termini”. Sense anar més lluny, al llistat que vam publicar sobre endeutament municipal on apareixia un deute de 814.000 € a data 31/12/2008, no hi consten els deutes a curt termini com aquesta pòlissa de 300.000 € i d’altres que tenim contractades. El que ens sembla impresentable és que el senyor Servand ens vulgui fer creure que una pòlissa de crèdit no és deute i que a sobre ens tracti de tontos enviant-nos a fer cursets sobre temes bancaris. NO GRACIES, ESTEM SERVITS.

4. Per últim, afirma que en el nostre escrit no hi ha propostes, cap ni una: Doncs potser que li torni a fer una ullada. Aquí teniu uns exemples: posar cartells a les fonts públiques advertint de la manca de control sanitari, el plantejament de si l’actual Pla d’Ordenació Urbanística ( POUM) és necessari en aquests moments i tal com s’ha plantejat, negociar amb la companyia subministradora d’aigua de Sant Elies que es facin càrrec d’una part del cost del nou dipòsit, estalviar un important cost per a les butxaques dels veïns de Sant Elies amb la contractació de la potència elèctrica, demanar una senyalització nocturna eficaç en les obres per a la conducció de gas a La Font del Bosc, i un llarg etcètera.

Grup municipal de CDC Mediona.

11 comentaris:

  1. Està molt bé aquest retall però com puc saber si aquest presupost és del que vostes diuen que és? A veure si resulta que és per una altra cosa? Ho dic per que la construcció d'un dipòsit amb les quantitats que posen és una passada, jo crec que amb 100.000 € en faria un bon dipòsit i se el que dic.

    ResponElimina
  2. Benvolgut lector,
    Lamentablement la Llei de Protecció de Dades ens impedeix publicar la totalitat del document.
    No obstant, diu molt poc en favor nostre el que cregui que aquest retall pot ser un engany, cosa que lamentem profundament. Estem convençuts que si seguim treballant en aquesta linia arribarà un moment que ni vostè ni ningú dubti de les nostres afirmacions.
    Per tal d'aclarir els seus dubtes li recomanem que en sol·liciti una copia a l'Ajuntament o que es posi en contacte amb nosaltres per tal d'ampliar la informació.

    Agrupació municipal de CDC Mediona

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies pel seu consell. He demanat veure els documents i m'han ensenyat el que es va aprovar el passat dissabte (em sembla que era dissabte) en un ple. Posa que hi ha tres subvencions: Can Verdaguer, millora de les instal·lacions municipals de l'aigua i Sant Elies. La que vostes posen és la de millores a les instal·lacions de tot el municipi on curiosament no surt Sant Elies.
    El dipósit de Sant Elies no arriba als 95.000 euros.
    Penso que he confirmat la pitjor de les sospites i cres que haurien de rectificar.

    ResponElimina
  4. Després de revisar la documentació li hem de donar tota la raó, ens hem equivocat i, en aquesta ocasió, no ens queda més remei que menjar-nos les nostres paraules. És cert que el pressupost de 659.000 € correspon a la millora de les instal·lacions de tot el municipi.
    Demanem disculpes per la confusió que, no cal dir, ha estat del tot fortuïta i sense mala fe. El problema ha estat que haviem traspapelat el document referent al dipòsit de Sant Elies i tan sols teniem el de Can Verdaguer i el de 659.000 € el qual no especificava emplaçament. Per tant, per eliminació vam pensar que es tractava del dipòsit de Sant Elies.
    Gracies per fer-nos veure l'error Sr. Serv..., vull dir Sr. Anònim.

    ResponElimina
  5. Ostres Tu, quin partit de tenis que feu sempre...

    ResponElimina
  6. A mí personalment m'agrada aquest debat cibernetic , tots hi guanyem !
    Un altre anònim.

    ResponElimina
  7. això és vergonyós, que si sr. serv,.. vull dir sr. anònim, que no sempre vosaltres teniu raó, q el sr, serv també fa coses bones, segur q pensa`veu que el sr. fernandez seria com el sr. servand? no em feu riure

    ResponElimina
  8. A mí em semblan persones ben diferents aquest dos senyors que anomena.
    Un altre vegada l'altre anònim.

    ResponElimina
  9. hemos de ser educados no? buenas fiestas!"!!!!!

    ResponElimina
  10. el món està ple de mal educats i mal educades,...

    ResponElimina
  11. uis com estan les aigües,...

    ResponElimina