diumenge, 15 de novembre del 2009

IMPOSTOS I REVISTA MUNICIPAL

Amb motiu de la publicació de l’Informatiu de Mediona, el qual ha estat repartit darrerament, el grup municipal de CIU considera inacceptables moltes qüestions que s’hi publiquen. De fet n’hi ha tantes que pràcticament no sabem per on començar.

La qüestió més rellevant és, sens dubte, l’encariment de les taxes i impostos per a l’any 2010. Abans d’entrar en detall és important especificar que l’IPC ( Índex de Preus al Consum) ha patit un retrocés del 0,8 %, índex que com tothom sap es pren com a referència per als increments de sous i salaris, pensions, subsidis, etc. Per tant, mentre els sous de la immensa majoria de la població medionenca han quedat estancats, l’Ajuntament apuja els impostos i taxes fins a un 12 % en alguns casos. Té especial rellevància l’increment, com dèiem del 12 %, en la taxa d’escombraries quan si fem memòria l’any passat ja les van apujar en un percentatge similar. Per tant en dos anys la taxa de recollida d’escombraries s’ha incrementat prop d’un 20 %. I si anem tirant enrere i ens remontem fins al 2004, recordarem que abans que el PSC obtingués l’alcaldia no es pagava la taxa de recollida d’escombraries.

En el darrer ple municipal el grup de Convergència i Unió va demanar que els impostos i taxes per a l’any 2010 es reduïssin un 0,8 % d’acord amb l’IPC publicat però, com és habitual, l’equip de govern en va fer cas omís.



Així, podem concloure que els ciutadans haurem de fer front, com sempre, a la mala gestió econòmica duta a terme per l’equip de govern, el qual ens ha portat a ser un dels municipis més endeutats de l’Alt Penedès amb un deute viu a data 31/12/2008 de 814.000 €, és a dir 352 € per habitant. I caldrà veure aquestes mateixes dades a data 31/12/2009 perquè sospitem que seran escandalosament més altes.


Per altra banda, a la revista s’han publicat una serie de “ Aclariments de l’equip de govern” els quals creiem que, per responsabilitat, hem de comentar:

- L’ajuntament afirma que estem treballant amb els pressuspostos de l’any 2009 i no amb els de l’any 2007 prorrogats tal com afirmem nosaltres: Fa unes setmanes es van aprovar diverses modificacions per al pressupost de l’any 2007 i tots els grups municipals hem estat convocats per a la Comissió Especial de Comptes el proper dia 27 de Novembre per al tancament definitiu de l’exercici 2007. Amés, la sindicatura de comptes no ha rebut comptes de l’Ajuntament de Mediona des de l’any 2006. A partir d’aquesta informació, treguin les seves propies conclusions.

- L’Ajuntament afirma que s’han patit petits endarreriments degut a l’elevat volum de feina i que en temps reglamentari es tancarà l’exercici 2008: Aveure, si encara no hem tancat l’exercici 2007 com vol tancar en temps reglamentari l’exercici 2008 si, amés, aquest termini ja ha passat!!!!! Sincerament, és molt molest quan hom et pren per tonto.

- L’Ajuntament afirma que el mercat de parades té un reglament regulador i uns convenis signats: Sí, és correcte, encara que signats després que el mercat hagués entrat en funcionament. I en el cas del reglament, aprovat mesos després de la seva entrada en funcionament.

- L’Ajuntament afirma no haver delegat el cobrament de taxes pel mercat: Això ja és vergonyós. En el conveni signat entre l’Ajuntament i l’empresa que gestiona el mercat es diu en el seu punt QUART i citem textualment: “ L’Ajuntament de Mediona encarrega i autoritza a l’empresa Serveis de Gestió de Mercats, marxants i centres comercials, SL a la recaptació de la taxa d’ocupació de via pública als marxants del mecat”. SENSE COMENTARIS!!!!

El grup municipal de CIU no es troba per sobre del be i del mal ni fa de jutge quan diu que una cosa és il·legal o no com s’ha afirmat per part de l’Ajuntament, és molt més simple, quan una actuació és contraria a la llei és il·legal, i no cal ser jutge per dir-ho, tan sols cal saber llegir l’articulat de les lleis.

Grup Municipal de CDC Mediona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada