diumenge, 22 de gener del 2012

CIU PRESENTA RECURS SOBRE LA ORDENANÇA QUE INCREMENTA LA TAXA DE RECOLLIDA DE RESIDUS

Benvolguts i benvolgudes,

Com sabeu hem intentat negociar amb l'equip de govern l'increment dels impostos municipals sense èxit, doncs la majoria absoluta que ostenten no deixa marge a la negociació.

No obstant, sempre ens queda la via legal per aprofitar-la quan cometen errors o descuits en la tramitació i així ho hem fet.

Grup Municipal de CDC Mediona

10 comentaris:

  1. Hacer chapuzas es lo que mejor se le da al Servand, bien le estará, esperemos que esto sirva para que este año se coma sus propios errores.

    ResponElimina
  2. He trobat a la bústia una circular de l´Ajuntament, dient que de immediat traurà el container que esta a Sant Elies perquè el cost del mateix es de 70.000 € al any (NO MU CREC) i que les porten a la deixallería de La Font del Bosc, ham faix les següents preguntes.

    1º L´Ajuntament tindria que desglossa, quin son els costos dels mateixos pels diferents núcles del Municipi, perquè no es el mateix fe una recollida en un sol punt comes a Sant Elies.

    2º Avui surt publicat al Diari Oficial de la Generalitat nº 6.051 a la pàgina 2.852 el anunci de l´Ajuntament un plec de clàusules per la Contratació per la Gestió del Servei Públic de Residus d´origen Domiciliari Domèstic.
    El tipus de Licitació es per un màxim de 92.500 € que podrà millorar a la baixa IVA exclòs per un termini d´execució de 5 anys.
    Si es aquet el import (PERQUÈ SE HA TINGUT QUE PUJA EL REBUT DE
    L´ESCOMBRARIES)

    CARLES

    ResponElimina
  3. El ayuntamiento a subido todos los impuestos y tasas porque no puede cubrir las deudas adquiridas en estos ultimos 8 años, lleva 2 años cnsecutivos subiendo y este año no va a ser el ultimo, pagaremos su mala gestión los de siempre, los ciudadanos de a pie.

    Tiene una hipoteca a 12 años de qual empieza a pagar 12.000 eur mensuales y la deuda total, a dia de hoy sigue sin saberse pero la hipoteca es de un 1.300.000 eur así que aprox. unos 2 millones de eur. ¿Quien pensais que los va a pagar? Presume de tener todas sus obras pagadas pero lo cierto es que en 8 años a cuadriplicado la deuda del municipio.

    Gemma

    ResponElimina
  4. Hola Carles,

    Primerament dir-te que no teniem constancia d'aquesta circular però ja t'asseguro que el cost d'aquest container no és ni de bon troç 70.000 € a l'any... Si tens un moment t'agrairem que ens l'enviis per correu electrònic a cdcmediona@gmail.com.

    En qualsevol cas, l'increment de la taxa de recollida de residus sòlids no té res a veure amb l'increment del cost del servei ( qüestió que contradiu la propia definició d'una taxa la qual es crea per cobrir el cost d'un servei), respon exclusivament a un intent de l'equip de govern de compensar la rebaixa d'ingressos en altres qüestions.

    Respecte al concurs de la recollida de brossa et podem anticipar que quasi amb tota probabilitat s'haurà de repetir incrementant el preu perquè el propi equip de govern reconeix que s'ha fixat un preu molt baix.

    Canviant de tema, vem preguntar sobre la web municipal i el fet que es trobi pràcticament abandonada ( ens ho vas demanar va setmanes). La resposta va ser que no hi ha calers per mantindre-la actualitzada. Com pots veure l'interès de l'equip de govern en els nous mitjans desapareix quan no es tracta de fer-se propaganda ( bloc d'en Servand, Facebook, Twitter, etc.).

    Salutacions

    ResponElimina
  5. Bon dia,
    A casa nostra ens agradaria saber, com un govern municipal (no parlem nomes del PSC) pot tenir entre els seus, persones que no han pagat els impostos. Mirar el BOP del 31 de gener del 2012 pàgines 279 i 280.
    És força vergonyós que nosaltres haguem de pagar els impostos i ells apareguin en llistes, oficials, per no pagar.
    Ara entenem el perquè de les pujades!
    Una família farta de la demagògia.

    ResponElimina
  6. He mirado el BOP del 31-1-2012 sobre el comentario anterior, y efectivamente como es posible que personas con cargo público en el Ayuntamiento, no hallan satisfecho los impuestos del año 2.011 del IBI y Residuos domésticos.
    En el próximo Pleno del Ayuntamiento se tendria que hacer una pregunta al respecto.

    ResponElimina
  7. Benvolguts anònims,

    Si be és cert que es tracta d'una dada curiosa, especialment perquè creiem que un regidor ha de tenir una conducta modèlica i servir d'exemple als ciutadans que representa, ens trobem davant d'una qüestió estrictament personal i no creiem que haguem d'entrar-hi. Nosaltres no coneixem les circumstancies econòmiques i personals d'aquesta persona, ni falta que ens fa, i no creiem que ningú mantingui deutes amb la administració per gust.

    Salutacions

    ResponElimina
  8. Deixa de ser un tema personal en el moment en que un té un càrrec públic. No es pot exigir quan no es compleix. S'ha de predicar amb l'exemple. A tots ens costa pagar els impostos i alguns molt més del que sembla.
    No pots defensar la política del Municipi si no la compleixes tu primer.
    Una família farta de la demagògia de tots el polítics.

    ResponElimina
  9. Bon dia,
    Ens ha arribat una circular de l'Ajuntament on ens informen que la pujada dels impostos serà d'un 30% (part de l'Ajuntament + part de l'Estat). De tot el que diuen el que ens sorprèn és el fet el 71% de la població està entre el tram de 66 a 264€. Si partim de la base que la meitat de la població es troba entre La Font del Bosc i Sant Elies i que la majoria pagàvem, l'any passat d'IBI, més de 264€. No entenem aquest quadre orientatiu.
    Ens el podeu aclarir?
    Gràcies.

    ResponElimina
  10. Benvolgut anònim,

    Aquesta circular que hem rebut com a veïns de Mediona, en cap cas se'ns ha informat o consultat com a grup municipal, constitueix un insult a la intel·ligència de tots els medionencs i medinenques.

    De la lectura de la circular podem concloure que els culpables de l'increment d'impostos són tots menys el PSC de Mediona que és qui els apuja extraordinàriament, que com ells havien apujat un 20 % primer ja no ho poden tirar enrere i, responent a la teva pregunta, que devem ser un municipi de 10.000 habitants a jutjar pel nombre de rebuts d'Ibi que s'emeten. Be, potser s'han descuidat de dir que aquí estan inclosos els immobles rústics ( parcel·les, camps, etc.)

    Estem analitzant aquesta informació des del punt de vista jurídic i volem demanar explicacions en el proper ple. Properament gaudireu de tota la informació de la que disposem.

    Per altra banda volem recordar que tenim interposat també un recurs sobre l'increment de la taxa de recollida de residus de la qual informarem oportunament.

    Salutacions

    ResponElimina