diumenge, 18 de desembre del 2011

FORT INCREMENT DELS IMPOSTOS MUNICIPALS

L’Ajuntament de Mediona ha aprovat recentment, amb els vots a favor del grup municipal del PSC i els vots en contra de tots els grups de l’oposició, un important increment dels impostos municipals. Aquest increment arriba fins al 20 % en el cas de l’IBI, al 14 % en el cas dels vehicles de tracció mecànica, al 10 % en el cas de les escombraries, etc. mentre la major part dels Ajuntaments de la comarca els congelen o els apugen a raó de l’IPC ( 3%).
Però siguem justos, expliquem-ho tot...

Per què aquest increment?
No és cap secret que sempre hem criticat la gestió econòmica del PSC a l’Ajuntament de Mediona, un equip de govern que ha estirat més el braç que la màniga i aquí en tenim les conseqüències, pujades d’impostos per no haver fet gens de calaix en època de vaques grosses...
No és menys cert que els Ajuntaments han patit una forta davallada en els seus ingressos a causa de la crisi del sector de la construcció i la reducció de les aportacions de la Generalitat, estat, diputació, etc. L’equip de govern ha calculat aquest dèficit per a l’any 2012 en uns 300.000 €.
L’equip de govern pretén compensar aquesta davallada d’ingressos amb aquest increment d’impostos, el qual suposa cobrar uns 200.000 € més que l’any anterior.

Què ha fet el grup de CIU davant d’aquesta situació?
Primerament vam votar en contra de l’increment d’impostos, doncs creiem que no ha de ser el ciutadà qui pagui els pecats dels seus dirigents.
En segon lloc vam proposar reunir-nos amb l’equip de govern per estudiar alternatives a l’esmentat increment d’impostos. Hem de dir que l’alcalde va recollir el gua i immediatament ens va convocar a una reunió de treball junt amb la resta de grups de l’oposició. El nostre grup municipal va presentar un paquet de 20 mesures d’estalvi de les quals l’equip de govern en va acceptar 13 que, junt amb les proposades pel grup del PSC, reduiran les despeses municipals en 70-80.000 €.
Aquestes mesures i l’estalvi que suposen, malgrat les valorem com a molt positives, són del tot insuficients ja que només representen l’import faltant per cobrir els 300.000 € de dèficit després d’aplicar la pujada d’impostos que hem explicat. I en això s’excusa l’equip de govern del PSC, en que l’increment d’impostos és necessari per poder quadrar el pressupost.
I us preguntareu... quina casualitat que l’equip de govern només hagi trobat mesures d’estalvi per cobrir aquesta diferència! La resposta és que mai han tingut la més mínima intenció de minorar aquesta pujada d’impostos.

Per què no s’han aplicat majors mesures d’estalvi que permetin abaixar els impostos?
L’equip de govern va acceptar moltes de les nostres propostes, cosa que els honora, però sent realistes va acceptar només aquelles que tenien un impacte menor i van rebutjar d’arrel aquelles més ambicioses o que els afectaven directament. Destaquem:
 -  Mancomunar serveis, especialment els de recollida de residus i més ara que hem d’iniciar un nou concurs públic per adjudicar aquest servei. Compartir serveis amb ajuntaments veïns pot representar un estalvi enorme en el cost dels serveis prestats i prova d’això és que cada cop hi ha més veus de l’alta política ( Generalitat, estat...) que recolzen aquesta tesi. No entenem per què l’alcalde no ho vol intentar!
-      - Reduïr el nombre de regidories: actualment tots els regidors del grup de PSC tenen cartera pròpia, el que representa una despesa en sous de gairebé 6.000 € anuals per regidor. Si en comptes de 7 regidories n’hi haguessin 5 estalviaríem gairebé 12.000 € anuals.
Estem totalment convençuts que aplicant aquestes mesures i d’altres que van ser rebutjades, no seria necessari aquest increment d’impostos.

Quines altres aportacions va fer el grup de CIU?
Des del grup de CIU apostem per una iniciativa que, si ve no servirà per estalviar despeses, permetrà a l’Ajuntament incrementar els seus ingressos provinents de l’estat. Parlem d’iniciar una forta campanya per incrementar els empadronaments de medionencs que malgrat viure tot l’any a Mediona no estan empadronats. L’equip de govern s’ha adherit a la nostra proposta i s’ha compromès a tirar-la endavant.
Mediona té una població empadronada d’uns 2.300 habitants i, per tant, l’estat contribueix als ingressos municipals en aquesta proporció però la realitat és que especialment a les urbanitzacions hi viuen tot l’any moltes més persones que les que consten oficialment. Generalment es tracta de veïns que tenen un pis a Barcelona o rodalies  i una segona residencia a Mediona però que amb el temps, normalment després de jubilar-se, s’han instal·lat definitivament a Mediona.
És molt important que aquests veïns siguin conscients que l’Ajuntament de Mediona els hi està prestant uns serveis pels que no està cobrant res mentre l’Ajuntament de Barcelona o qualsevol altre si ho fa sense prestar-los cap servei. Penseu que incrementar el nostre cens en 500 persones suposa un increment d’ingressos d’uns 150.000 € anuals. Amés, els empadronats gaudeixen d’alguns serveis com el buidatge de fosses sèptiques gratuït o descomptes en serveis municipals com el poliesportiu, la piscina, la llar d’infants, etc.

ALTRES INFORMACIONS D’INTERÈS
-       El Consell Comarcal de l’alt Penedès presidit per en Francesc Olivella ( CIU) ha signat un acord amb la Diputació de Barcelona per al finançament del transport escolar no obligatori. L’aportació de l’ens provincial serà equivalent a l’aportació dels ajuntaments (al voltant de 200.000 euros).
-       Sant Pere Sacarrera, la Font del Bosc, Sant Elies, Can Paixano i Terme de Baix per primera vegada a la història van poder votar a les passades eleccions generals sense necessitat de desplaçar-se fins a Sant Joan. Aquesta era una iniciativa que el grup de CIU venia reclamant des de feia temps i que va ser aprovada després que presentéssim una moció al ple municipal abans de les últimes eleccions municipals. Ens felicitem perquè finalment s’ha fet el que calia!!

Grup Municipal de CIU a Mediona

Adjuntem la noticia publicada al 3 de vuit: 


32 comentaris:

  1. Els Alcaldes (i, també,els polítics en general) haurien de respondre amb el seu propi patrimoni quan acaben les legislatures i deixen un "forat" per als successors. D'aquesta manera s'acabaria amb la malversació de fons públics, l'abús d'autoritat, l'estirar més el braç que la màniga per al propi lluïment, les dietes "sospitoses", el gastar diners per "agradar" els votants, i només voldrien "manar" els polítics amb vocació de servei als ciutadans i, no, els "egòlatres, egoistes i corruptes".

    ResponElimina
  2. Estica absolutament d'acord amb l'Eva, el que pasa es que no conec a CAP polític honrat.

    Ho sento però algú ho habria de dir.

    Carlota

    ResponElimina
  3. Aixi ens agrada als medionencs, que feu soroll!!.Ara aneu bé.Bona feina!.Felicitats al Pep i al seu grup.

    Per cert, felicitats al Cesc Olivella per la bona gestió.

    ResponElimina
  4. Totalment d'acord amb la Eva Sastre... Haurien de respondre amb el seu patrimoni ... i doblar-li els interesos cuan a sobre tenen els collons de dir que es dels ajuntaments més sanetjats..i per suposat..corresponsables als seus regidors que li ballen l'aigua! poques demandes judicials tenen!

    Gemma Campos

    ResponElimina
  5. Les demandes judicials valen molts diners. Com a mínim 3000 euros, si guanyes, si perds, has de pagar les costes del que ha guanyat. (Uns 6000 euros) Ells porten un advocat pagat pel partit o l'Administració, i tu te l'hauràs de pagar de la butxaca.

    Tu dic per experiència....

    ResponElimina
  6. Almenos haceis una oposición con alternativas. ¿Podriais hacer publicas vuestras propuestas?.

    ResponElimina
  7. com no quadren els números que pagui un altre!.Foteu canya Pep!!.

    ResponElimina
  8. Benvolguts i benvolgudes,

    A petició d'un intervinent adjuntem el recull de mesures proposades pel nostre grup municipal:


    1. Canviar sistema de compres tant per al material d’oficina, de la brigada i de les diferents regidories:

    • Designar un responsable de compres per a cada departament.
    • Aplicar a cada compra un nº d’obra.
    • Negociar amb els proveïdors les compres per mitjà d’ofertes ( mínim 3).

    2. Congelació d’inversions no prioritàries.
    Poum i Llei de Barris, Estudiar i reconsiderar.

    3. Mancomunar serveis, crear una comissió de treball i estudi , contactar amb d’altres ajuntaments, comparar costos de serveis, etc..
    Serveis mancomunables: serveis socials, serveis esportius, parc de maquinària, gestió de residus sòlids i recollida de trastos vells, deixalleria ( explotar la que nosaltres tenim per generar ingressos), serveis d'enginyeria i arquitectura, transport, polítiques de formació i ocupació, reparació i conservació de camins.

    4. Mesures d’estalvi energètic: encesa i apagada de llums ( reducció horaria) i temperatura calefacció als edificis públics.

    5. Serveis telefònics, revisió tarifes i companyies. Eliminació de terminals.

    6. Reducció de les subvencions a les entitats locals. Buscar espònsors entre l’Ajuntament i les entitats locals. Control de la finalitat de les subvencions.

    7. No renovació de contractes eventuals. No contractar més.

    8. Reducció de les hores dels serveis de neteja .

    9. Eliminació de les hores extres.

    10. Supressió dels lots de Nadal per als empleats municipals.

    11. Control del quilometratge del parc mòbil.

    12. Supressió del sereno.

    13. Eliminació de les subscripcions a les publicacions no gratuïtes.

    14. Reducció de carteres ( menys regidors amb cartera i, per tant, disminució de la despesa en sous de regidors).

    15. Re negociació d’assegurances.

    16. Crear una taxa per oficiar bodes civils.

    17. Crear una taxa per compulsar documents.

    18. Crear la plaça de funcionari per a l’arquitecte municipal i que els projectes municipals a realitzar estiguin inclosos dins de les seves funcions ( rebaixa importantíssima en serveis d’arquitectura).

    19. Serveis d’assessoria comptable, passar a fer-la des del propi ajuntament.

    20. Serveis d’ingeniería per a petites qüestions: oferim gratuïtament un enginyer titulat amb experiència.

    Per últim vam posar molt d'ènfasi en fer una forta campanya de foment dels empadronaments.

    ResponElimina
  9. Aiss...Pep, de tot aixo que us van dir?.


    1. Canviar sistema de compres tant per al material d’oficina, de la brigada i de les diferents regidories:

    • Designar un responsable de compres per a cada departament.
    • Aplicar a cada compra un nº d’obra.
    • Negociar amb els proveïdors les compres per mitjà d’ofertes ( mínim 3).

    14. Reducció de carteres ( menys regidors amb cartera i, per tant, disminució de la despesa en sous de regidors).

    3. Mancomunar serveis, crear una comissió de treball i estudi , contactar amb d’altres ajuntaments, comparar costos de serveis, etc..
    Serveis mancomunables: serveis socials, serveis esportius, parc de maquinària, gestió de residus sòlids i recollida de trastos vells, deixalleria ( explotar la que nosaltres tenim per generar ingressos), serveis d'enginyeria i arquitectura, transport, polítiques de formació i ocupació, reparació i conservació de camins.

    12. Supressió del sereno.

    2. Congelació d’inversions no prioritàries.
    Poum i Llei de Barris, Estudiar i reconsiderar.

    D'on treura l'alcalde 700.000 euros de la llei de barris, si no pot pagar 300.000?,(cal considerar que nosaltres li paguem 200.000 euros per decret).De la supresio de carteres?...

    ResponElimina
  10. A l'interessat ia qui interessi, mai a la vida més de 50 anys m'hagués imaginat una cosa com el que vaig a relatar.
    Mediona és un poble ric en naturalesa, però el màxim ciutadà de Mediona no en actituds morals i socials.
    Es riu i tracta als ciutadans de Sant Joan o de les urbanitzacions com ignorants i incultes que cal reinventar com a ciutadans.
    Endeutam al municipi en préstecs i despeses innecessàries, no compleix amb el que diu i promet, per està treballant en totes preguntes que se li faci, menteix si menteix, en els sulfats de l'aigua, en el POUM, llei de barris, Llei d'urbanitzacions amb deficiències, no hi ha res que digui la veritat, si diu la veritat del que passa en el seu partit PSC.
    Ara després de malgastar el que no es tenia, 300.000 € segons ell, hem de pagar els de sempre, i no és just el és l'administrador del municipi, ho fa malament o no sap, els 1.700 ciutadans que votem, li hem de comunicar que no estem d'acord.
    Però quina és la meva sorpresa que només l'oposició es queixa, i els que paguen callen.
    No s'adonen que aquest Sr Treballa per a nosaltres, i no té un actitud amb els ciutadans correcta.
    Per finalitzar no és capaç de prendre cap, mesura amb l'aturas del municipi a ell no el perjudica. OBRIR UNA MICA LA MENT SISPLAU

    ResponElimina
  11. Tot això que estàs dient, ho haurien d'haver dit en campanya electoral municipal, per les places, pel Casal, porta per porta, barri per barri, en sopars de carrers, etc. gent de CIU per Mediona.
    Dient-ho en un bloc al que només hoi accedeixen la gent que té un ordinador/internet i sap fer-lo funcionar, no aconseguireu res. Si és que voleu aconseguir alguna cosa, que jo ja ho comença a dubtar.

    ResponElimina
  12. Benvolgut/da,

    Possiblement tinguis raó en algunes coses que dius, si mes no és la teva opinió i la respectem. No obstant, permete'ns recordar-te que tot el que has llegit aquí ha sigut publicat al 3 de 8, a la Fura, al Cargol, a un parell de publicacions digitals i s'ha entregat a totes les busties de Mediona. Si no l'has rebut serà per un descuit o perquè no tens bustia...

    Amb això et volem dir que si algú no s'ha assabentat d'aquest tema és perquè no li ha donat la gana i contra això, obviament, no hi podem fer res.

    Salutacions

    ResponElimina
  13. A L´AGRUPACIO MUNICIPAL CDC

    En el proper Ple Municipal, tindriau que torna a preguntar a l´Alcalde, perquè no surt a la web Oficial de l´Ajuntament tots els Edictes i Anuncis que es publican el BOP i DOGC, con per exemple ahir el BOP va publica el Anunci de Aprovació de la Modificació de les Ordenances Fiscals per Any 2.012 desglossats son 8 pagines.

    Las pagines de Actes del Plens Municipals i Pressupostos Municipals encara continuan en construcció.

    AQUESTA ES LA TRASPARENCIA QUE VOL DUNA EL AJUNTAMENT.

    CARLES

    ResponElimina
  14. Heu vist el full que ha repartit l'Ajuntament?
    LListat de propostes per sortir de la crisi que han originat ells mateixos amb la seva mala gestio:

    Posar un abocador o una pedrera
    Reducció forta de serveis (tancar Guarderies, suprimir servei de neteja i manteniment)
    Pujar impostos

    QUIN MORRO! PER QUÈ NO PLEGUEU?

    ResponElimina
  15. La pedrera ja la volia instal·lar el J. Duran (CIU) al fondal del Valldelós on hi ha l'agulla de Valldellós, un entorn turístic de primera magnitud, i l'oposició d'un nombrós grup de medionencs el va fer "recapacitar"....
    Ara ja hi trornem?????

    Companys, diguem: NO!

    ResponElimina
  16. I l'oposició que hi diu? Suposo que ara els de CIU mouran fitxa. Perquè els de CIU d'abans també volien destruir el paisatge de Mediona i convertirla en un "femer"

    ResponElimina
  17. Benvolguts i benvolgudes,

    La veritat és que no ens agrada gaire haver de sortir per treure les castanyes del foc a en Servand ( ell no ho faria per nosaltres) i menys quan ell mateix es crea els problemes... però el cert és que aquest tema de l'abocador o la pedrera no s'ha plantejat en cap moment com a una opció per al municipi ( com a mínim a nosaltres no ens ho han plantejat mai).

    No cal dir que el grup de CIU no ha proposat aquest disberat i si mai es proposa ens hi oposarem frontalment, però també hem de dir que en les reunions mantingudes amb l'equip de govern ho van mencionar però dient que ho descartaven ( de fet a la carta és el que diuen).

    El que ens sorprèn és que ho mencioni a la seva carta ja que no va ser tema de discusió en cap moment a les nostres reunions, igual que tampoc ho va ser el tancament de llars d'infants.

    Salutacions

    ResponElimina
  18. Doncs, si no ho pensen fer o ho van descartar, ¿per què llancen aquest globus sonda a domicili?
    ¿Que no ho veieu que és una mena de sondeig per veure com reacciona la gent? I, si cola, cola!

    A què ve treure aquests temes, si estaven descartats?

    ResponElimina
  19. La pela és la pela,i, si per tenir peles hem de montar un puticlub, un circuit de motocros permanent (nit i dia), un abocador per a tota la comarca, una incineradora per a tot l'Alt Penedès i una pedrera per a tota Catalunya, doncs, som-hi!! A fer peles!!

    No és culpa nostra, és culpa de la Generalitat de CIU i de l'Estat del PP. Amb els d'abans vivíem millor....

    ResponElimina
  20. PERÒ NO ENS HAVÍEM DE FER RICS AMB LES PLAQUES FOTOVOLTAIQUES?

    ¿NO HAVIEM DE FER PISCINES NOVES I ASFALTAR SANT JOAN?

    ResponElimina
  21. Ja sabem que els socialistes no tenen mai culpa de res, tota caixa que toquen l'arruinen pero la culpa es de CIU i PP.

    Aquests apostols del Servand tenen la lliço ben apresa!

    ResponElimina
  22. Jo crec que Mediona no es mereix acabar enmerdada amb un abocador o una pedrera, sense Guarderies, per culpa d'aquets "quinquis"

    ¿Què feiaen amb les dietes? ¿Què fan les plaques?
    ¿Què fa la Llei de Barris?
    ¿Què fan els nousrics?

    Gastar, gastar, i gastar. I ara la culpa és dels altres, que no fa ni mig any que manen.

    El tema de l'abocador, la guarderia i la pedrera, si l'han posat al Full és que no està descartat.

    ¡¡¡Quines solucions més imaginatives!!!

    Com deia un anònim anterior: FALTA MONTAR UNA CASA DE P....COM DIU EL FULL INFORMATIU: "tenim ofertes i donen molts diners"

    Aquests apostols del Servand n'entenen molt de diners...

    ResponElimina
  23. El futur d'un poble pot dependre del equip de govern. Així de senzill. Segons quins governant duen al poble a la mort.

    Servand, pensa i sigues sincer. ¿Vodries un abocador al Pobo? I al costat de casa teva?
    Doncs lo que no vulguis per a tu no ho vulguis pels demés.

    ResponElimina
  24. Per cert, l'escrit del PSC de la revista no te preu.Sobretot on diu que CIU, no vol pagar les depuradores....doncs el millor exemple el tenim a Sant Prere Sacarrera, on hi ha una depuradora que no funciona per manca de cabal(no hi ha prouta mer.....), ja que els habitatges que deuen estar conectats son tan pocs, que el cabal, (la merd.... de les clavegues), no arriba a fluir fins la depuradora.Pretenen que la generalitat pagui obres que no funcionen?.

    EL QUE CALDRIA FER ES DENUNCIAR A QUI HO HA PERMÉS.LA DE SANT PERE VA COSTAR A L'ACA MES D'UN MILIÓ D'EUROS!!!.

    QUE NO SOM TONTOSSSSSSSS!!!!!.

    ResponElimina
  25. Sr. Cahors, per que vol tancar les guarderies?...

    ResponElimina
  26. Algú ho havia de dir.4 de gener del 2012, a les 12:03

    Ara ens anem assabentant realment, com és l'alcalde de Mediona.
    Menteix en tot el que diu, tot i que ell es crea el que diu.
    Per rebre subvencionats sa apunta a totes, ja que no són totes al 100%, en la llei de barris s'ha d'aportar 25%, que va ferá demanar un altre préstec.
    El parc fotovoltaic era una ganga, des del primer dia teníem beneficis.
    La depuradora fins l'ACA es l'enganya, i no funciona.
    A Sant Elias volia fer una neteja, de gent
    ¨ non grata ¨ per ell i els seus amics, urbanització modèlica amb els diners dels altres.
    Ara implica l'oposició en el seu escrit, en coses que ni s'han parlat, per descomptat és un manipulador amb màster.
    Només em queda dir que, aquest sr. no mereix ser l'alcalde de Mediona.
    Ha de dimitir per la seva mala Admistració, i malbaratament, no se li pot permetre i menys prendre'ns el pèl, dient que la culpa la tenen altres.
    Al anonim 11:45 no te asebentats, llegeis mes a dalt.

    DIMITEIXI SR Servand

    ResponElimina
  27. Sobre les plaques:
    Aquestes van servir com aval per demanar un crèdit i així poder pagar un deute d'un milió i mig de l'ajuntament de Mediona; és a dir, l'ajuntament ja arrastra problemes de liquiditat abans de que com diu en un malèfic comentari "no rep diners de la Generalitat".Quina Generalitat?. la del tripartit que ens va arruïnar a tots?.Mentida és, Servand, que les subvencions són al 100%, Com pagara els 300.000 euros que l'ajuntament ha de pagar de la llei de barris si vostè ja va refinancíar un deute durant el 2010?.Si l'ajuntament era coneixedor d'aquesta situació , ¿NO ÉS UNA IRRESPONSABILITAT NO HAVER PRES ALGUNES DE LES MESURES QUE ES PROPOSEN MES AMUNT AMB ANTERIORITAT?.

    Mentira i demagógia es insinuar que el meu grup municipal (CIU)va proposar de tancar les guarderies, i les propostes que es van fer son les que estan penjades més amunt i aixi consten en un registre d'entrada.

    Pep Cahors i Gomez

    Regidor per el Grup Municipal de CIU-Mediona.

    ResponElimina
  28. Que es baixin el sou els regidors, que redueixin tots i totes les regiduries inútils, que ho són la majoria, que tornin totes les dietes que han cobrat indegudament i que paguin amb el seu patrimoni tot el déficit causat per la seva mala gestió.

    Sembla mentida a quin punt hem arribat i quines idees se'ls ocurreixen per sortir-ne:
    abocadors
    pedrera
    suprimir Guarderia
    apujar impostos
    reduir serveis

    Plegueu i deixeu pas a algú més preparat i més honrat.

    ELECCIONS ANTICIPADES, JA!
    Servand, vesten al Pobo a instal·lar pedreres i abocadors, aquí a Mediona no necessitem aquestes "xacres" per fer diners.

    ResponElimina
  29. Hi ha molt per flipar respecte al que es la forma de governar del nostre alcalde Servand Cases, el que es més esfereïdor es que hi hagi gent que el recolsi.

    ResponElimina
  30. Sempre hi ha gent de bona fe, però amb tot el que surt a la llum, no crec que les properes tingui majoria.
    El que li perd és que la seva professió, es mestre preval amb el tracte dels adults, i sembla que siguem giripollas i ell un prepotent.

    ResponElimina
  31. Será como fueren, pero la que este alcalde nos trae en los tiempos económicos más difíciles del país es un desproposito, cuando las famílias menos ingresan más impuestos y cargas les carga este, y eso que decia en sus reuniones que lo tenía todo pagado! Mentiroso!

    ¿No han leido el Poum que este señor presenta?
    Entre subidas de impuestos, planes parciales, leyes de barrios, ¿Cómo piensa pagar todo eso?

    El lo tiene claro, como dice en su Poum, aqui vamos todos sobrados de trabajo y dinero..

    "Existeix oferta ocupacional. No existeixen greus dificultats per trobar feina en el municipi amb els aspectes positius que això comporta. L’oferta d’ocupació a Mediona és de 559 treballadors,comptant residents i no residents. Els sectors d’activitat que més població exporten són el secundari(treballadors qualificats de la indústria manufacturera i de la construcció i el terciari
    (administratius)."

    Mediona no tiene otro futuro más que la deuda de su Ayuntamiento y la de sus habitantes y nadie pone remedio y orden a los despropositos de este señor.

    ResponElimina