dimecres, 2 de març del 2011

EL GRUP DE CIU DEMANA MESURES PER CREAR OCUPACIÓ


Grup Municipal de CDC Mediona

18 comentaris:

  1. La llei de Barris és una tapadora....
    Hi ha uns conceptes fixos a tots els municipis. Si poseu "llei de barris" al GOOGLE, us sortiran totes les lleis de barri concedides amb els mateixos conceptes abstractes, tots tenen concedida un ascensor, etc... ¿tots els municipis necessiten el mateix? ¿tots necessiten un ascensor? Tots necessiten cursets d'IGUALTAT, COHESIO, INFORMATICA, ESPORT? No seria millor promoure la petita i mitajana empresa? El turisme rural, la ruta dels camins, fonts i masies,....Com fan TOTS ELS POBLES VEÏNS????

    INMA

    ResponElimina
  2. Hola Inma,

    En només 8 linies has expressat la idea millor del que nosaltres ho hem fet en 100. És precisament això del que nosaltres ens queixem.

    La Llei de Barris té un disseny estandaritzat on sigui el municipi que sigui, tingui les necessitats que tingui, inclou les mateixes actuacions. I no tots els municipis són iguals, ni tenen les mateixes carencies o dèficits.

    I per altra banda, no voldriem ser frívols però creieu que avui són prioritaries activitats del tipus "Pla de participació i comunicació" que ningú sap que dimonis és això, o no seria millor gastar aquests diners en desenvolupar mesures que crein ocupació i que generin riquesa pel municipi?

    ResponElimina
  3. Em guanyo la vida sintetitzant i fent comprensibles els meus missatges, s'ha de notar la professió....
    Aquest disseny de la LL.B. "cafè per a tothom" és el que és altament sospitós . ¿Hi ha algú que ven ascensors i s'esta enriquint....? ¿Hi ha impartidors de cursets que s'estan fent d'or? I així succecivament...
    O és que volem uniformitzar tots els municipis?
    I, si no volen uniformitzar tots els municipis, ¿què volen? ¿què pretenen? ¿Per què s'ha de fer un curset per repartir uns diners SI EL POBLE DE MEDIONA JA VA EXPRESSAR LES SEVES NECESSITATS EN UNES REUNIONS PRÈVIES A L'ADJUDICACIÓ.¿Per què es van fer aquelles reunions si no han servit de res?
    Inma

    ResponElimina
  4. Això de les reunions va ser una pantomima de cara a la galeria, però de veritat et sorprèn? Quan ha fomentat aquest equip de govern la participació ciutadana? Mai. Només cal veure, entre d'altres coses, aquesta llei de barris o el procés de legalització de Sant Elies on després de mesos de reunions van acabar imposant allò que voliem fer des d'un principi i que, finalment, ha sigut un rotunt fracàs.

    ResponElimina
  5. Yo creo que es un problema generalizado en todas las administraciones, la base ya no somos nosotros, el pueblo, sino las arcas de algunos, por muy pequeña que sea Mediona, hay muchos intereses, ho recuperamos la visión de grupo, el sentimiento de que todos somos uno y obligamos a las administraciones y politicos a trabajar por nosotros, ho la pandereta seguirá siendo lo mas nos represente.

    ResponElimina
  6. Es muy curioso. Durante más de quizás dos años nos han bombardeado unos y otros con el tan traido y llevado asunto de las obras de Sant Elíes. Si, es muy curioso, que hace ya más de medio año, o quizás uno, que nadie dice ni mu. ¿Por qué? Me temo que unos por no liar más la troca y otros por no comprometerse ni comprometar un futurible que ahora ven "posible". Lo de siempre, mover y remover para "fer bollir l'olla" y después, tranquilidad y buenos alimentos, que los problemas son de otros.

    Lástima que ahora que es cuando realmente interesaría saber posicionamientos definitivos sobre Sant Elíes nadie "abra la boca".

    Pido disculpas por colgar este comentario, pero como no puedo iniciar tema alguno creí conveniente subirlo. Tampoco tengo otros medios para hacerlo. Gracias a quien toque y por lo que le toque.

    La Juana de Sant Elíes.

    ResponElimina
  7. Benvolguda Juana,

    Si el grup de CIU a Mediona no diu res sobre Sant Elies és perquè no hi ha res nou a dir, no s'ha produït cap aconteixement nou, cap moviment des de l'Ajuntament, la Generalitat o des la l'Associació de Veïns. Be, de fet s'ha produït un canvi, l'alcalde Servand Casas ha anunciat que el procés està aturat i afirma que no es farà res fins que es donin les condicions apropiades des del punt de vista econòmic ( val a dir que no ens creiem res del que pugui dir en Servand ja que ens ha demostrat sobradament la seva nula credibilitat).

    La posició del grup de CIU és i serà sempre la mateixa:

    OBRES: Si.

    QUINES: Només les estrictament necessàries per fer una urbanització digne.

    QUAN: Quan les condicions econòmiques de les persones afectades i de l'Ajuntament ho permetin, es puguin rebre uns veritables ajuts i les entitats bancaries obrin les aixetes del crèdit.

    I MENTRE TANT: Que l'Ajuntament es faci càrrec del manteniment dels servèis existents.

    No ho podem dir més clar.

    Grup Municipal de CDC Mediona

    ResponElimina
  8. que dios nos coja confesaos...............

    Gracias por la respuesta.

    La Juana de Sant Elíes

    ResponElimina
  9. M'agradaria més llegir: EL GRUP DE CIU PROPOSA 10 MESURES PER CREAR OCUPACIÓ.
    ¿Què es pot fer a Mediona per tal que els nostres fills (amb estudis universitaris o sense)no hagin d'emigrar cap a les grans ciutats on tot és molt més car i inhòspit?
    Aquesta és la pregunta del milió! I qui en tingui la resposta, al meu parer, guanyarà les properes eleccions de maig: CREACIÓ DE LLOCS DE TREBALL...


    Mariona de Mediona

    ResponElimina
  10. Mariona, les propostes van al programa electoral, no a un blog on un altre partit pot apropiarse les com seves no creus ??

    Encara així rellegint el blog veig que el turismes rural es una de les opcions que aquesta gent propossa.


    Espero que quan surti el programa en parlem aquí ben a fons.

    ResponElimina
  11. Juana

    el proyecto de Sant Elies ha sido llevado a los tribuales por un buen grupo de vecinos, entre ellos yo, que acostumbraba a ir informando, pero el que está interesado de verdad ya sabe como están las cosas, lo curioso es que, estando el tema en los juzgados y con la situación clara, se saque ahora de nuevo por parte del alcalde, otras mil mentiras y manipulaciones que habrá que escucharle...porque dudo mucho que haya cambiado de actitud, pero bueno, hay que agradecer que informe a todos y de la opción de hacer propuestas, ya veremos este sábado que tanto en claro y transparente viene, pero los que hemos tenido que tratar con el sabemos que credibilidad tiene, en este tema, ninguna, como en otros.
    Ahora que vendrá diciendo que reduce las obras? Que en cuanto vuelva a salir la subvención se pone en marcha? Que no hará nada hasta que la situación económica mejoré? Que nos va a traer muchos empleos?
    Que curiosidad tengo, de verdad.

    Gemma Campos

    ResponElimina
  12. Mariona:

    Degut a la mala planificacio hem perdut l'oportunitat de tenir un poligon industrial com cal.La manca d'interes del equip de govern comporta que a banda rebutgi mocions que poden fer desenvolupar el turisme a Mediona, tenim recursos naturals i artistico-arquitectonics.

    Repasa aquest bloc i trobaras un mun de propostes diferents per crear ocupacio.

    Et recomano un bloc molt interesant:

    http://medionapassatpresentifutur.blogspot.com/2011/03/avui-he-tingut-un-somni-meravellos.html

    ResponElimina
  13. Desde luego hay que ser político de raza, presentarse delante de un colectivo que no a escuchado y manipulado.
    No le a dado opción a elegir otras opciones, solamente imponer su hoja de ruta.
    Solo busca los votos, y de credibilidad ninguna el solo se lo ha ganado.
    Dijo que la ley obliga a enterrar la electricidad, teléfono y alumbrado público. No es cierto.
    Y los de asociación de vecinos, creo que algo tendrían que decir no dan ni la cara.
    Es mas no hay ningún movimiento ni actividad, después dirán que faltan socios.

    ResponElimina
  14. L'Ajuntament de SOLSONA valora positivament el resultat del forfet cultural, que ha atret 662 visitants Les visites al Pou de Gel de Solsona s'han incrementat un 21,6% respecte l'any passat, amb un total de 3.605 entrades venudes fins a mitjan desembre. D'aquestes, el 18% (662) corresponen al forfet cultural 3x2 que es va posar en funcionament el mes de març i que promociona els tres espais museístics de la ciutat –Pou de Gel, Museu Diocesà i Comarcal i Museu del Ganivet i Eines de Tall– mitjançant bitllets al preu de dues entrades amb una validesa de tres mesos. Aquest increment de visitants lògicament s'ha traduït en un augment d'ingressos per a les instal•lacions municipals, que passen a tancar l'any amb un saldo positiu.
    Els mesos d'abril (588 visites), agost (514), setembre (408) i maig (396) han estat els que han registrat més afluència de visitants, mentre que el gener (57), el març (136) i el juny (149) han estat els mesos més fluixos. Del total del nombre de visites, només 727 han estat gratuïtes, a diferència de les 1.309 de l'any passat. Les entrades lliures corresponen a visites concertades de centres escolars, trobades d'entitats, el Dia del Municipi, les jornades de portes obertes organitzades per la Festa Major i les Jornades Europees del Patrimoni.
    Aquest balanç fa que els ingressos hagin passat dels 4.300 euros, el 2005, als 7.120 euros, aquest any, amb els quals l'Ajuntament pot fer front als costos de l'espai. La regidora de Turisme, Lola Pérez, ha valorat molt positivament aquestes xifres, tenint en compte que corresponen al segon any de funcionament del Pou de Gel. A més, considera que demostren que "el forfet cultural ha estat una bona iniciativa de la Comissió de Turisme Municipal", tot i que espera que cada any se'n pugui fer més ressò.
    Horaris de Nadal
    Les setmanes nadalenques, del 22 al 29 de desembre i del 2 al 5 de gener, el Pou de Gel de Solsona s'obrirà diàriament de dimarts a divendres, d'11 a 1 del migdia, mentre que els caps de setmana s'obrirà en els horaris habituals, els dissabtes, d'11 a 1 i de 5 a 7 de la tarda, i els diumenges, només els matins. Els dies de Nadal, Cap d'Any i Reis, estarà tancat.
    Per tal de promocionar les instal•lacions i enriquir l'agenda de Nadal de Solsona, la regidoria de Comerç i Turisme, amb la col•laboració de l'empresa de serveis turístics Orígens MC, ha organitzat un espectacle familiar els dies 27 i 28 de desembre a les 5 de la tarda sobre la història del pou de glaç solsoní, a càrrec de la contacontes Rosabel Canós. L'aforament és limitat a 30 persones, motiu per al qual s'consella adquirir les entrades anticipadament a l'Oficina d'Atenció Ciutadana del consistori.
    EVA SASTRE

    http://medionapassatpresentifutur.blogspot.com/2011/03/avui-he-tingut-un-somni-meravellos.html

    ResponElimina
  15. La Fundació Caja Madrid ha elaborat un informe sobre la conservació del patrimoni titulat “Conservación del Patrimonio histórico en España. Anàlisis económico”, en què es detalla el consum turístic cultural i la despesa en tasques de conservació del patrimoni cultural per comunitats autònomes. Cal destacar que l’informe situa Catalunya com la segona comunitat autònoma en què els viatgers espanyols fan una major despesa relativa al turisme cultural, després d’Andalusia.
    Segons aquest informe el consum turístic cultural (CTC) dels viatgers espanyols a Catalunya és de 319 milions d'euros i la despesa a Catalunya en preservació del patrimonio histórico (DPH) és de 62'2 milions d'euros (Dilluns, 04 d'octubre de 2010)

    Crec que hauríem de reflexionar sobre el nostre PATRIMONI: ¿Per què vivim d'esquenes, quan potser seria una solució per sortir de la crisi?
    Eva

    ResponElimina
  16. L'OFICINA DEL PATRIMONI CULTURAL és un servei de la Diputació de Barcelona especialitzat en la cooperació i promoció del patrimoni cultural local que té com a objectius:
    • Potenciar polítiques municipals coherents, solides i integrals en relació al patrimoni cultural local.
    • Consolidar un sistema territorial de protecció, estudi, conservació i difusió del patrimoni cultural de la província de Barcelona.
    • Millorar l'oferta de serveis municipals relacionats amb el patrimoni cultural, incrementant la prestació i diversitat dels mateixos.
    • Facilitar instrument i eines per a la gestió integral del patrimoni cultural local, contribuint a la presa de decisions dels òrgans de govern dels ajuntaments.
    • Fomentar la comunicació i la difusió general de la informació sobre el patrimoni cultural de la província de Barcelona.
    • Professionalitzar la gestió dels equipaments i programes d'actuació relacionats amb la conservació i difusió del patrimoni cultural local.
    • Potenciar l'aprofitament i difusió de les noves tecnologies en la gestió del patrimoni cultural local.
    • Connectar els centres productors d'investigació amb el coneixement, gestió i reflexió sobre el patrimoni cultural local.

    Com s'organitza l'OFICINA DEL PATRIMONI CULTURAL?
    L'Oficina s'organitza a partir de l'articulació d'un seguit de xarxes sectorials i/o territorials (Xarxa d'Arxius Municipals, Xarxa de Museus Locals, Programa d'Estudis del Patrimoni) que posen a l'abast dels municipis, un conjunt de serveis i accions de suport a l'organització, gestió, conservació, tractament, difusió i comunicació del conjunt de béns patrimonials presents en el territori i, sobretot, als equipaments culturals especialitzats que actuen des de l'àmbit municipal.
    Xarxa d'Arxius Municipals :
    El desenvolupament i aplicació del programa vol permetre el desplegament d'un sistema territorial efectiu, adequat a les necessitats de cada tram demogràfic dels ajuntaments de la província de Barcelona.

    Estudis i projectes del Patrimoni Cultural local :
    Aquest programa preveu el suport a les polítiques i estratègies dels AJUNTAMENTS en relació a la conservació i la dinamització dels bens patrimonials del seu territori que, per les seves característiques físiques, no constitueixen un centre cultural especialitzat, és a dir, programes relatius al patrimoni cultural immoble, elements arquitectònics, llocs arqueològics, etc.
    Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona Tel. 934 022 222
    ¿L'Ajuntament de Mediona s'ha acollit a aquest servei de la Diputació de Barcelona o ha sol•licitat serveis i accions de suport a l'organització, gestió, conservació, tractament, difusió i comunicació del conjunt de béns patrimonials presents a Mediona?
    Eva Sastre

    ResponElimina
  17. Cuanta gente asistio a la reunion de San Elias?
    Cuanta gente le planteo preguntas comprometedoras? Cuanta gente le avergonzó?
    Una cosa es ser politico de raza, y la otra es ser un cara dura...
    En la reunion de San Juan sólo estaban ellos y 10 personas del pueblo.
    CONCLUSIONES:
    Al pueblo le importa un carajo quien sea ALCALDE?
    El pueblo no se cree sus mentiras y no quiere saber nada de Servand?
    Mediona hablara y decidira en las eleciones de Mayo....

    Jimmi
    16 de març de 2011 17:2

    ResponElimina
  18. Jimmi ,

    Es verdad, al pueblo le importa un carajo quién sea alcalde , al pueblo le importa tener servicios en tanto en cuanto paga impuestos, tener opciones de vida y ver que su pueblo crece.

    A mi entender Mediona no ha crecido todo lo que podría o debería, pero es por que creo que las iniciatibas privadas no solo no se han potenciado sinó que no han sido objeto de las políticas socialistas.

    Él ahora viene con el rollo en su blog que se desmarca de los socialistas españoles pero es la misma mierda ( perdón por la palabra ) de siempre es el "ahora toca decir esto" como decir que "ciu va a recortar TODO" ... TODO EL QUE ?? como si en Mediona tuvieramos servicios que se pudieran recortar .... vamos hombre ves con el cuento a otro sitio que aquí ya vamos servidos de neuras !!!

    ResponElimina